Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lionel Messi årets spiller i verden

Argentineren slo Cristiano Ronaldo og Virgil van Dijk i FIFA-kåringen. Megan Rapinoe ble kårets til årets kvinnelige spiller i verden.

ÅRETS SPILLERE I VERDEN: Lionel Messi og Megan Rapinoe. Foto: Antonio Calanni/AP/NTB Scanpix
ÅRETS SPILLERE I VERDEN: Lionel Messi og Megan Rapinoe. Foto: Antonio Calanni/AP/NTB Scanpix Vis mer

Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus) og Virgil van Dijk (Liverpool). Det var de tre spillerne som kunne kåres til årets spiller i verden av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

I kveld falt avgjørelsen i Italia, og det var Messi som stakk av med seieren under kåringen i Milano.

Van Dijk fikk også prisen som årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) i august. Da slo han Messi og Ronaldo i kampen om den gjeve prisen. Nå fikk Messi revansj.

ÅRETS TRENER: Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: AP/Luca Bruno/NTB Scanpix
ÅRETS TRENER: Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: AP/Luca Bruno/NTB Scanpix Vis mer

I fjor var det forøvrig Real Madrid-spiller Luka Modric som vant FIFA-prisen.

Klar tale

Lucy Bronze, Megan Rapinoe og Alex Morgan var nominert i kvinneklassen.

Det var til slutt amerikanske Megan Rapinoe som vant prisen for årets kvinnelige spiller i verden. Hun ble kåret til VMs beste spiller da nasjonen vant mesterskapet.

- Jeg er litt tom for ord, hvis du kan tro det, det skjer nesten aldri med meg.

Slik innledet Rapinoe vinnertalen sin, før hun takket familie, venner og lagvenninner. Deretter oppsummerte hun det suksessfulle året for kvinnefotball. Så tok talen en helt annen vending:

Årets manager
Liverpool-manager Jürgen Klopp vant prisen for årets mannlige trener i verden.

Tyskeren var nominert sammen med Manchester Citys Pep Guardiola og Tottenhams Mauricio Pochettino. Etterpå skrøt han blant annet av Pochettino, som han slo i Champions League-finalen.

I kategorien for beste kvinnelige trener i verden, stod det mellom USA-trener Jill Ellis, England-trener Phil Neville og Nederland-trener Sarina Wiegman. Det var Ellis som vant prisen.

Disse elleve spillerne ble tatt ut på årets lag:

Årets keeper

Årets keeper ble Liverpools Alisson Becker. Han slo Manchester City-keeper Ederson og Barcelonas sisteskanse Marc-André ter Stegen.

Det så først ikke ut som Becker forsto at han hadde vunnet prisen, og det tok litt tid før han entret podiet for å motta prisen, mens kameralinsene fokuserte på Klopp blant tilskuerne.

- Sorry, det er ikke min feil, sa han på engelsk, til latter fra salen, før han tok resten av talen på morsmålet portugisisk.

Beste kvinnelige keeper ble nederlandske Sari van Veenendaal, som spiller for Atlético Madrid.

Årets beste scoring (Puskas - Award) gikk til Debrecen-spiller Daniel Zsori, for brassesparket mot Ferencvaros. Leeds-manager Marcelo Bielsa og resten av klubben vant FIFA Fair Play Award.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media