Lionel Messi om umulige «Brave Hart»: - Et fenomen

City-keeperen hylles.

(Dagbladet): Barcelona - Manchester City 1-0 (3-1 sammenlagt)

Barcelona hamret og hamret løs på Manchester Citys mål i går kveld, men bare Ivan Rakitic' følsomme lobb klarte å få ballen i nettet.

For Joe Hart sto en fantastisk kamp for bortelaget på Camp Nou og hindret i realiteten kalassifre i den regjerende Premier League-mesterens CL-exit.

HART-STOPPER:Manchester Citys målvakt Joe Hart lot seg lure bare én gang på Camp Nou, selv om Barcelona hadde et titalls antall sjanser. Her er en av de aller beste redningene, i duell med Leo Messi etter pause. Foto: SCANPIX/AP/Manu Fernandez
HART-STOPPER:Manchester Citys målvakt Joe Hart lot seg lure bare én gang på Camp Nou, selv om Barcelona hadde et titalls antall sjanser. Her er en av de aller beste redningene, i duell med Leo Messi etter pause. Foto: SCANPIX/AP/Manu Fernandez Vis mer

«Fenomenal», oppsummerer Leo Messi ifølge BBC.

Reddet «alt» Han var ikke direkte dårlig selv, argentineren, han var vel egentlig helt fenomenal han også. Likevel måtte han bare skryte av Hart etter avansementet i går.

- Han reddet alt, sier Messi.

- Vi hadde mange klare målsjanser, men målvakten spilte en strålende kamp. Vi kan bare gratulere, selv om det viktige her at vi klarte målet vårt: Å gå videre, sier argentineren.

Ti avgjørende redninger har Opta talt, det er mer enn noen engelsk keeper har klart i en Champions League-kamp.

- Hart var sentral, han holdt dem inne i kampen og var glimrende i en-mot-en-situasjonene. Enestående, sier Andrés Iniesta, om mannen som av den spanske sportsavisen El Mundo Deportivo er døpt «Brave Hart» dagen derpå.

Suarez gliste Dessverre for Joe Hart og Manchester City sto han kanskje sitt livs kamp da det til slutt skulle vise seg å bety lite.

- Jeg hadde mye å gjøre, men jeg skulle ønske det betydde noe nå, sier engelskmannen.

BRAVE HART: Forsiden av El Mundo Deportivo. Faksimile
BRAVE HART: Forsiden av El Mundo Deportivo. Faksimile Vis mer

- Barcelona var det beste laget, men vi klamret oss fast, forsvarte oss og gjorde redninger og taklinger, sier han.

Luis Suarez var to ganger borte hos ham underveis i kampen, med et bredt smil som viste både beundring og en viss humrende resignasjon.

Da hadde Joe Hart allerede stoppet han selv et par ganger, og ikke minst hindret Neymar alene helt mot slutten.

UMULIG: Luis Suarez måtte bare flire og gi Joe Hart en klem etter en av de flotte redningene. Foto: SCANPIX/AP/Emilio Morenatti
UMULIG: Luis Suarez måtte bare flire og gi Joe Hart en klem etter en av de flotte redningene. Foto: SCANPIX/AP/Emilio Morenatti Vis mer

Den beste redningen av dem alle var kanskje da nevnte brasilianer fintet ham ut nede ved dørlinja og spilte inn til Leo Messi foran mål, men Hart som en tiger i brunst kjempet seg tilbake foran kassa og blokkerte Messi med, ja, kassa.

- Stillingen kunne vært knusende, men Hart var utrolig, sier Barcelona-manager Luis Enrique.

- Vi hadde mange store sjanser, uvanlig for en kamp som dette. Vi skulle vunnet med flere mål, sier han.

HØYT OG LAVT: Messi stoppes igjen. Foto: SCANPIX/EPA/Alberto Estevez
HØYT OG LAVT: Messi stoppes igjen. Foto: SCANPIX/EPA/Alberto Estevez Vis mer
ÉN BAKLENGS: Ivan Rakitic var den eneste som klarte å få ballen i nettet bak Hart. Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea
ÉN BAKLENGS: Ivan Rakitic var den eneste som klarte å få ballen i nettet bak Hart. Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea Vis mer