Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lionel Messi vant Gullballen

Messi vant for sjette gang. Megan Rapinoe vant Gullballen for kvinner, hvor Ada Hegerberg ble nummer fire.

VANT IGJEN: Lionel Messi vant Gullballen for sjette gang. Foto: Francois Mori/AP/NTB Scanpix
VANT IGJEN: Lionel Messi vant Gullballen for sjette gang. Foto: Francois Mori/AP/NTB Scanpix Vis mer

En av verdens minst bevarte hemmeligheter ble i kveld offentliggjort: Lionel Messi er vinneren av Gullballen (Ballon d'Or) for 2019.

Allerede for noen dager siden begynte det å dukke rapporter om kåringen, som fortalte at Messi ville gå helt til topps i Paris.

Dermed leder han 6-5 over Cristiano Ronaldo når det gjelder antall ganger duoen har vunnet Gullballen. Ronaldo glimret i kveld med sitt fravær da prisen ble delt ut - som han gjerne gjør når han ikke vinner.

- Takk til journalistene som har stemt på meg og ønsket at jeg skulle få prisen, sa Messi fra talerstolen.

Messi vant foran trioen Virgil van Dijk, Cristiano Ronaldo - som har vunnet prestisjeprisen fire av de seks siste åra - og Sadio Mané. Det var fire Liverpool-spillere blant de ti beste.

Van Dijks andreplass er den beste av en forsvarer i kåringen på 13 år.

- Dessverre er det noen spillere, som ham, som er unaturlige, sier van Dijk og peker bort på Messi etter kåringen.

Stemmes fram

Gullballen, som er den mest prestisjetunge individuelle prisen du kan vinne som fotballspiller, har blitt delt ut av France Football siden 1956 (mellom 2010 og 2015 var den slått sammen med FIFA World Player of the Year).

Vinneren kåres ved at utvalgte sportsjournalister stemmer fram den spilleren som har vært verdens beste det siste kalenderåret.

Lionel Messi slo også Ronaldo og van Dijk da Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kåret årets spiller i verden i september.

Messi fikk sist prisen tilbake i 2015. I fjor var det Real Madrid-spiller Luka Modric som vant Gullballen.

Rapinoe vant Gullballen

Megan Rapinoe vant Gullballen slik hun gjorde med prisen for årets kvinnelige spiller i verden i september. Hun var ikke på plass for å motta prisen i Paris. Rapinoe ble kåret til VMs beste spiller da USA vant mesterskapet i sommer.

Fjorårsvinner på kvinnesiden, Ada Hegerberg, var nominert til Gullballen sammen med 19 andre spillere. Hegerberg hadde på seg en rød kjole i kveld, til motsetning fra i fjor da hun stilte opp i gullkjole for anledningen.

Hegerberg ble til slutt nummer fire i kåringen, bak Lucy Bronze og Alex Morgan.

Nytt fra i fjor er at verdens beste spiller under 21 år skal få en egen gullball (Kopa). Årets vinner er Juventus-stopper Matthijs de Ligt, som mottok prisen av fjorårsvinner Kylian Mbappé.

Yashin-trofeet (etter den legendariske keeperen Lev Yashin), som for første gang ble delt ut under kåringen i Paris i kveld, gikk til Liverpool-keeper Alisson Becker.

Brasilianeren var med på å vinne Copa America med Brasil og Champions League med Liverpool.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media