Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lionel Messis 14 største øyeblikk på fotballbanen - fortalt av Messi selv

Lionel Messi tar oss gjennom sine mest ikoniske øyeblikk i en utrolig fotball-karriere.

LEVENDE LEGENDE: Lionel Messi gjør ting på fotballbanen som få, om noen, klarer å gjenta. Foto: AFP PHOTO / OSCAR DEL POZO / NTB Scanpix
LEVENDE LEGENDE: Lionel Messi gjør ting på fotballbanen som få, om noen, klarer å gjenta. Foto: AFP PHOTO / OSCAR DEL POZO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): *Hele denne artikkelen er Lionel Messis egne ord til journalist Andy Mitten, oversatt til norsk.

Argentina - Bosnia-Herzegovina (Gruppespillet i VM 15. juni 2014)
Jeg måtte vente åtte år på mitt andre VM-mål. Vi ønsket å få et bra VM og startet med seier over Bosnia, og jeg scoret vårt andre mål.

Det skjedde veldig raskt. Jeg plukket opp ballen i nærheten av midtbanelinja og forsøkte å storme mot 16-meteren. Jeg spilte vegg med Gonzalo Higuain og skjøt fra kanten av boksen. Heldigvis ble det scoring.

Vi hadde levert veldig bra i kvalifiseringen og sikret plassen i Brasil med noen kamper igjen å spille, deretter viste vi at vi var et fantastisk lag ved å komme til finalen. Vi maktet ikke å vinne turneringen, men vi gjorde alt vi kunne.

VM er veldig viktig for alle i Argentina og det vil være en drøm å vinne det med landslaget en dag.

SCORET: Lionel Messi scoret mot Bosnia. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB Scanpix
SCORET: Lionel Messi scoret mot Bosnia. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB Scanpix Vis mer

Espanyol - Barcelona 0-1 (La Liga 16. oktober 2004)
Jeg kom på som innbytter fra Deco mot våre rivaler Espanyol tilbake i 2004. Jeg var definitivt litt nervøs da jeg skulle få debuten min. Det var et veldig viktig øyeblikk for meg, noe jeg desperat hadde ønsket lenge, og jeg var kanskje litt utålmodig!

Jeg hadde allerede fått selvtillit etter å ha jobbet med trener Frank Rijkaard og alle spillerne. Jeg hadde trent med støtteapparatet og laget. Det gjorde at det ble lettere å finne meg til rette på førstelaget. Det var en veldig spesiell dag for meg, det var en drøm jeg alltid hadde håpet skulle gå i oppfyllelse, selv om det nå føles som om det var veldig lenge siden.

Barcelona - Bayer Leverkusen (Åttedelsfinale Champions League 7. mars 2012)
For en utrolig kveld! Jeg vet ikke om jeg klarer å rangere scoringene mine - helt ærlig så syns jeg ikke det ene målet var finere enn det andre.

Jeg var bare glad for å score fem mål, men det viktigste var at laget vant så overbevisende. Jeg visste ikke på det tidspunktet at jeg ble den første spilleren til å score fem mål i en Champions League-kamp. Jeg tenkte bare at vi hadde spilt veldig bra som et lag og var glad for det.

Helt ærlig, jeg foretrekker at laget vinner. Det er et lagspill og uten laget kunne jeg ikke gjort noe.

SCORET FEM: Messi herjet mot Bayer Leverkusen. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix
SCORET FEM: Messi herjet mot Bayer Leverkusen. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix Vis mer

Nigeria - Argentina (OL-finalen 23. august 2008)
​Jeg har vært god venn med Sergio Agüero lenge. Vi pleide å bruke mye tid sammen da vi var unge, spesielt da begge spilte på landslaget, hvor vi spilte FIFA. For å være ærlig så er reisen til Beijing en av de vakreste minnene i karrieren.

OL er veldig viktig, ikke bare på grunn av muligheten til å vinne medalje for landet ditt, men også erfaringen ved å være en del av en utrolig global turnering og bo i den olympiske byen med utøvere fra så mange forskjellige sporter.

Det var utrolig - en komplett turnering for oss. Ja, vi vant semifinalen 3-0 mot Brasil, et fantastisk lag som spilte så bra, men vi slo også ut Nederland og Nigeria på veien. Det var to vanskelige kamper og vi måtte være på topp for å vinne. Vi var veldig selvsikre på at vi kunne vinne gull.

Se på laget vi hadde og samholdet til spillerne. Vi trodde helt fra starten at vi kunne vinne i Beijing og vi klarte det.

FIKK OL-GULL: Argentina slo Nigeria i finalen. Foto: LEHTIKUVA / Martti Kainulainen / NTB Scanpix
FIKK OL-GULL: Argentina slo Nigeria i finalen. Foto: LEHTIKUVA / Martti Kainulainen / NTB Scanpix Vis mer

Barcelona - Sevilla 5-1 (La Liga 22. november 2014)
​Det er en utrolig følelse å være tidenes mestscorende i La Liga, en liga med så mange spektakulære spillere opp gjennom historien og spillere som har oppnådd så mye. Det er en stor bragd for meg.

Jeg hadde ikke planlagt noen feiring - og jeg tenker aldri på hva som vil skje etter at jeg har scoret et mål. Det beste er at målene kommer naturlig, slik som spillet på banen.

Barcelona - Bayern München (Semifinale Champions League 6. mai 2015)
​Da jeg gikk mot Boateng, tenkte jeg bare på å komme meg forbi ham og tett på mål. Det var ikke noe annerledes enn i andre kamper hvor jeg har hatt ballen i beina og en motstander foran meg.

Jeg var virkelig glad for å score i en så viktig kamp, en kamp som hjalp oss til en ny Champions League-finale. Men det var først da kommentarene rant inn i sosiale medier at jeg skjønte hvor bra vi hadde spilt. Jeg leste mange kommentarer og så videoene.

Vi hadde en spektakulær trener i Luis Enrique og han hjalp oss med å vinne en veldig komplisert kamp. Vi var virkelig i riktig humør inn mot den kampen og vi spilte på vårt beste nivå, likevel var vi rolige.

STERKT ØYEBLIKK: Messi tar seg forbi Jerome Boateng, som faller som en sekk i bakken. Et ikonisk øyeblikk. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB Scanpix
STERKT ØYEBLIKK: Messi tar seg forbi Jerome Boateng, som faller som en sekk i bakken. Et ikonisk øyeblikk. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB Scanpix Vis mer

Barcelona - Albacete 2-0 (La Liga 1. mai 2005)
Mitt første Barcelona-mål! Jeg var fortsatt på et stadium der jeg bare nøt å spille på Camp Nou og få muligheten til å spille på førstelaget med fantastiske spillere. Jeg tenkte ikke på å score mål, men jeg visste at dersom jeg fikk sjansen til å score, så ville jeg ikke være nervøs.

Alt skjedde så fort. Ronaldinho sendte ballen over forsvaret og jeg lobbet den over keeperen. Det var et veldig fint øyeblikk, særlig siden alle spillerne - mine nye lagkamerater - kom for å feire med meg.

Barcelona - Real Madrid 3-3 (La Liga 10. mars 2007)
​Det er en fantastisk følelse å score tre mål mot Real Madrid - det er alltid en kamp alle i hele verden ser på, og det var første gang jeg oppnådde det.

Å score hattrick var utrolig og enda mer spesielt siden det kom i El Clasico.

Barcelona - Getafe 5-2 (Semifinale Copa del Rey 18. april 2007)
Når jeg går ut på banen, tenker jeg egentlig ikke på konsekvensene av kampen eller hva som kan skje - i fotball bør alt skje naturlig.

På denne scoringen mot Getafe, plukket jeg opp ballen på midtlinja og fant mye rom mellom forsvarerne. Da jeg løp med ballen, tenkte jeg ikke på å score. Jeg ville bare at det skulle åpne seg rom foran meg samtidig som jeg løp mot boksen. Jeg fant stadig ledige rom, og jeg tenkte ikke på at jeg kanskje kunne score før jeg faktisk skjøt.

Jeg har alltid målt scoringene min etter viktigheten av dem, ikke for hvor vakre de er. Dette var et veldig bra mål, men jeg har scoret mange andre som har vært mer viktige for laget.

SOLOMÅL: Lionel Messis scoring mot Getafe. Foto: AP Photos/Manu Fernandez/NTB Scanpix
SOLOMÅL: Lionel Messis scoring mot Getafe. Foto: AP Photos/Manu Fernandez/NTB Scanpix Vis mer

Argentina - Serbia og Montenegro 6-0 (Gruppespillet VM 16. juni 2006)
​Selv om dette var min første erfaring i VM, hadde jeg spilt i mange vennskapskamper med landslaget tidligere - så slik sett var det ikke noe problem for meg. Jeg var ikke nervøs, jeg var spent på å gå ut på banen og nyte det å spille i VM.

Det var en vakker dag på grunn av viktigheten av kampen - det var VM og det var Argentinas andre kamp i turneringen. Jeg var på benken i den første kampen mot Elfenbenskysten, men kom innpå de siste 15 minuttene mot Serbia og Montenegro og scoret vårt sjette mål i kampen. Vakkert.

Juventus - Barcelona 1-3 (Champions League-finalen 6. juni 2015)
​Å løfte Champions League-trofeet er en utrolig følelse, å bli mester er alltid et øyeblikk fylt med lykke og glede. Men i de øyeblikkene setter du ikke pris på det du nettopp har oppnådd. Selv i Berlin innså vi ikke viktigheten av å vinne The Treble.

Det er særlig spesielt siden det er så vanskelig å vinne mot de beste lagene. Det er en så tøff konkurranse, du kan spille bra, men i løpet av én kamp er du plutselig ute av Champions League.

Real Madrid - Barcelona 2-6 (La Liga 2. mai 2009)
Denne feiringen kom etter vår femte scoring i kampen - mitt andre mål. Det var en veldig spesiell kveld, siden vi hadde vunnet på Bernabeu. Jeg spilte i en ny posisjon - som falsk nier. Det var en plan som Pep Guardiola hadde kommet opp med spesielt til denne kampen for at vi skulle være mer effektive.

Vi hadde snakket mye om det tidligere, så begge var fornøyde med hvordan det utspilte seg. De storkampene kan gå begge veier, og jeg har spilt i kamper hvor vi har sluppet inn fire mål mot Real Madrid og andre der vi har scoret seks.

Det var en fantastisk forestilling fra hele laget. Jeg er ikke sikker på om det var den beste, men det var definitivt en kamp som vi alltid vil huske og glede oss over.

Barcelona - Manchester United 2-0 (Champions League-finalen 27. mai 2009)
Det er vanskelig å forestille seg at jeg skulle score på hodet med Ferdinand ved siden av meg, men jeg var egentlig ikke markert, for ballen kom i midten av boksen og jeg var på riktig plass.

Da ballen var i lufta etter innlegget fra Xavi, så jeg for meg å score dette målet og takk gud for at det skjedde. Det var en så viktig scoring på alle måter: for laget, for hvordan finalen utartet seg til vår fordel og for meg. Det er fortsatt et av mine favorittmål.

Etter å ha mistet 2006-finalen med skade, var det spesielt for meg å bare spille i denne kampen, ikke minst å score i den. Jeg avsluttet med det en fantastisk sesong hvor vi vant alt.

HENGER HØYT: Messi stanger inn scoringen mot Manchester United. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Scanpix
HENGER HØYT: Messi stanger inn scoringen mot Manchester United. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Scanpix Vis mer

Real Madrid - Barcelona 2-3 (La Liga 23. april 2017)
​Det var en perfekt kveld, en kveld da alt gikk riktig for seg, hvor jeg opplevde alt jeg ønsket. Jeg scoret to fantastiske mål mot Real Madrid på Bernabeu, hvor den siste scoringen avgjorde kampen i siste minutt. Og så var det mitt 500. mål for Barcelona også!

Jeg kunne ikke bedt om noe mer. Dersom jeg ikke hadde scoret i det øyeblikket, ville vi sagt farvel til ligatittelen der og da. Det var et mål som ga oss motivasjon til å fortsette kjempingen for å vinne ligaen. Vi fortjente å vinne denne kampen og det var et emosjonelt øyeblikk for alle med hjerte for Barcelona.

Da jeg så Jordi Alba få ballen på kanten, visste jeg akkurat hvor jeg skulle løpe siden det var noe vi hadde øvd på. Vi kjenner hverandre så bra og det var ikke første gang vi hadde gjort dette. Når Jordi har ballen på den siste tredjedelen av banen, forsøker jeg alltid å trekke meg litt tilbake på kanten av boksen, for å motta ballen og avslutte - og det var nøyaktig det vi gjorde der.

Luis Enrique ga gode komplimenter etter kampen, og sa at jeg var «den beste spilleren i historien», men jeg mener det var ankomsten hans som motiverte oss til å kjempe igjen. Vi var langt nede som gruppe, men da han ankom Camp Nou løftet han oss umiddelbart på trening og fikk oss til å spille på vårt beste - han ga oss viljen til å bli et fantastisk lag igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!