Trav:

Lionel vant Olympiatravet: - Det må være en Gud der oppe

Dobbelt norsk.

VANT: Norske Lionel kastet seg rundt konkurrentene og vant lørdagens Olympiatrav på Åby Travbane i Sverige. Kusk Gøran Antonsen svevde mellom glede og tunge tanker.
 Foto: Per Wahlberg / TT / NTB scanpix
VANT: Norske Lionel kastet seg rundt konkurrentene og vant lørdagens Olympiatrav på Åby Travbane i Sverige. Kusk Gøran Antonsen svevde mellom glede og tunge tanker.  Foto: Per Wahlberg / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske Lionel kastet seg rundt konkurrentene og vant lørdagens Olympiatrav på Åby Travbane i Sverige. Kusk Gøran Antonsen svevde mellom glede og tunge tanker.

Seieren ble ekstra spesiell for Antonsen ettersom deleier Kjell-Arne Ness nylig døde.

– Deleier Kjell-Arne Ness sovnet inn før påske. Jeg er ikke i tvil, det må finnes en Gud der oppe i himmelen, sa Antonsen til NTB lørdag.

Lionel travet tiden 1.10.9/2100 meter og fikk med seg 1,5 million svenske kroner.

Blant folkehavet på banen hørtes høy jubel da hesten spurtet til seier.

– Jeg følte lite før løpet, verken spenning eller annet. Mest tenkte jeg på Ness som hadde fortjent å være på plass. De siste 100 meterne hvor vi festet grepet var det kun en tanke i hodet, og det var at Kjell-Arne skulle vært her.

Sterkt jobbet

– Lionel lagde vi selv, fortsatte Antonsen og tilføyde:

– Kjell-Arne og jeg fant fram til en brukbar avlshoppe, vi bestemte hingsten den skulle pares med. Deretter temmet og trente vi opp Lionel hjemme i Eidsberg. Da han var fire år utpå høsten, sendte Kjell-Arne og jeg Lionel til Frankrike. Resten av historien er nesten ikke til å tro. Framgangen har vært voldsom, og seieren i Olympiatravet kan nesten ikke settes ord på. Jeg svever som sagt mellom fullkommen lykke, men også tunge tanker, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer