Lippi kutter ut Juventus

Sigarelskeren kan lede Italia mot Norge i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Marcello Lippi slutter som trener for Juventus ved sesongslutt. Det opplyste han på en pressekonferanse i dag.

- Det har vært et fantastisk eventyr, men nå tror jeg øyeblikket er inne til å gå videre, sa Lippi, som hadde kontrakt fram til neste sommer.

Lippi kan dermed bli aktuell som ny italiensk landslagssjef til høstens VM-kvalifisering som starter mot Norge. Det er ventet at Giovanni Trapattoni gir seg etter sommerens EM-sluttspill.

- Ønskejobb

- Hvem ville ikke ønske seg den jobben? Jeg vil være Italias fremste supporter i EM. Om jeg en dag blir ønsket som landslagssjef, vil jeg føle meg beæret, sa han etter å ha gjort det klart at han ikke forlater Juventus til fordel for noe annet klubblag.

- Jeg går ikke til en annen klubb. Jeg har avslått å gå i samtaler med noen, sa 56-åringen som sier at han bestemte seg for mange uker siden.

- Det var for omtrent 50 dager siden, rett etter en avgjørende periode for oss, sa Lippi, som i to perioder som Juventus-trener har vunnet fem seriegull. Han har også ført klubben til fire mestercupfinaler, men vunnet bare en av dem.

Svak sesong

Dette har vært en skuffende sesong for Juventus, som ble slått ut av mestercupen allerede i åttedelsfinale og er hektet av i serien. For en måned siden gikk klubbdirektør Luciano Moggi ut for å avsanne rykter om at klubben var på jakt etter en ny trener.

Juventus er i finale i den italienske cupen, men tapte 0-2 for Lazio i første kamp. Returkampen spilles om to uker.

Mellom de to periodene i Juventus prøvde Lippi seg som trener for Inter, men det var ingen suksess, og han fikk sparken høsten 2000.

(NTB-AFP)

EVENTYR: Marcello Lippi har hatt gode stunder med Juventus. Som her, etter seieren mot Barcelona i kvartfinalen i Champions League i fjor vår.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer