-  Lippi må ha seier

England-manager Sven-Göran Eriksson kjenner Italia og det italienske lynnet bedre enn de fleste. Derfor må Marcello Lippi ha borteseier på Ullevaal.

I dag er Sven-Göran Eriksson og holder foredrag i Oslo. I morgen skulle han vært på Ullevaal. Men med barn i Sverige har han valgt å prioritere dem.

Derfor blir det Norge-Italia på TV.

-  Lippi må ha seier, han vil få det tøft om Norge vinner, sier Svennis til Dagbladet. -  Etter 13-14 år i Italia vet jeg alt om hva som venter ham hvis det forventede resultatet ikke oppnås. For Norge skal slås, sånn er det bare.

-  Et tap vil ikke være bra for Lippi.

Har ikke sett Norge

Hva Norge angår velger Svennis å avstå fra faglige kommentarer. Han har rett og slett for lite kunnskap om Åge Hareides menn.

-  Jeg vet jo at dere har gode spillere, men som lag har jeg ikke sett Norge på lenge. Verken på TV eller live, sier han.

Sven-Göran Eriksson dro fra fotballgale Italia til minst like fotballgale England. Den eneste forskjellen er innholdet i galskapen.

-  Jeg var ikke forberedt på den engelske pressen, sier han til Dagbladet. -  Jeg hadde ikke ventet at de skulle være så interessert i privatlivet mitt.

-  Har du i det hele tatt noe privatliv utenfor husets fire vegger?

-  Det har jeg. Problemet er at jeg kan aldri være anonym. Men det var jeg for så vidt ikke i Italia eller Portugal heller. Og det kan jeg ikke gjøre noe med.

Aldri vurdert å gå

Engelsk presse trodde en tid de hadde hamret inn den siste spikeren i Sven-Göran Erikssons England-kiste. Etter den ene «skandalen» etter den andre mente noen at han snart kom til å pakke sakene sine og dra. Men da kjente de ikke lusa på gangen.

Eller Svennis fra Torsby.

-  Jeg tenkte aldri tanken, sier han til Dagbladet.

-  Jeg har absolutt ikke vurdert å forlate England.

Skulle Sven-Göran Eriksson tatt ut den engelske VM-troppen i dag vill han hatt 30 navn på blokka.

-  Det er ikke fler, sier han. -  Jeg er ganske sikker på hvem jeg vil ha med. Men først skal vi kvalifisere oss og det er fortsatt ett år igjen.

-  Ut over de 23 jeg ser i dag er det kanskje en 5-10 spillere som kjemper om en plass i troppen.

Beckham fantastisk

-  Og David Beckham forblir kaptein?

-  Ja, han er Englands kaptein. Han er en fantastisk fotballspiller med verdens beste høyrebein. Og jeg har aldri skjønt kritikken av David - jeg skjønner ikke de som sier at han må vrakes. Han ville vært Englands kaptein selv om jeg ikke hadde vært manager.

-  Så han har ikke, som enkelte hevder, frikort på grunn av deg?

-  Nei, han har ingen fordeler. David Beckham spiller for England fordi han fortjener det, sier Sven-Göran Eriksson til Dagbladet.

ITALIA-EKSPERT: Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson kjenner godt til italiensk fotball etter å ha vært trener der i 14 år. - Jeg vet alt om hva som venter Lippi hvis det forventede resultatet ikke oppnås, sier Svennis.
TØFF KAMP: Italia-sjef Marcello Lippi.