Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lippi trakk seg

Tre dager etter VM-gullet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To markante VM-trenere har trukket seg fra jobben det siste døgnet. I dag tidlig ble det kjent at Jürgen Klinsmann forsvinner, og nå er det Marcello Lippis tur til å si farvel.

Lippi smilte bare lurt da han mandag ble spurt om han hadde bestemt seg for å fortsette som italiensk landslagssjef eller ikke.

I dag kom svaret - og det var som forventet.

Marcello Lippe har trukket seg fra jobben, tre dager etter at han ledet Italia til deres fjerde VM-tittel.

- Etter en profesjonell og menneskelig opplevelse helt utenom det vanlige, som sjef for en eksepsjonell gruppe av spillere...er min rolle som landslagssjef for Italia over, sier Lippi i en uttalelse gjennom fotballforbundet.

Lippe har blitt dratt inn i fotballskandalen som har rystet Italia langt inn i grunnvollene, og har tidligere uttalt at han føler han og sønnen Davide er blitt personlig angrepet.

Det er trolig en utslagsgivende årsak til at han nå velger å gi seg.

SLUTTER: Ikke uventet slutter Marcello Lippi som landslagstrener for Italia, tre dager etter at han førte laget til VM-gull mot Frankrike. Foto: REUTERS
SLUTTER: Ikke uventet slutter Marcello Lippi som landslagstrener for Italia, tre dager etter at han førte laget til VM-gull mot Frankrike. Foto: REUTERS Vis mer