Lippis søte triumf på Inters bitre dag

Mens elleville tilhengere strippet Juventus-spillerne nesten nakne, vannet Inter-stjernene gresset med tårer. -Min aller største triumf, sa Juventus-trener Marcello Lippi.

Lippi vant tre seriemesterskap med Juventus før han ble trener i Inter. Der fikk han sparken etter første serierunde høsten 2000. Nå er han tilbake i Juventus, som søndag snøt Inter for seriegull på målstreken.

Torino-klubben tok sin 26. serietittel etter en svært spennende innspurt.

Inter kom til bortekampen mot Lazio med ett poengs forsprang på Juventus og to poeng foran Roma. Milano-laget tok ledelsen to ganger ved Christian Vieri og Luigi Di Biagio, men gullet glapp likevel.

Fikk hjelp

Juventus avgjorde tidlig sin bortekamp mot Udinese etter scoringer av David Trezeguet og Alessandro Del Piero. Dermed var det bare å vente på hyggelige rapporter fra Roma, og de strømmet inn.

Karel Poborsky utlignet to ganger for Lazio i første omgang, Diego Simeone og Simone Inzaghi avgjorde kampen for hjemmelaget i 2. omgang.

Det gjorde de mot nesten alle tilskuernes vilje. 40.000 Inter-fans hadde tatt turen sørover fra Milano for å feire det som skulle være klubbens første seriemesterskap på 13 år. I tillegg gjorde Lazio-tilhengerne det klart at også de ønsket Inter-seier, ettersom den hatede byrivalen Roma og like upopulære Juventus var de eneste som ville profittere på at Lazio vant.

Bitre tårer

Etter kampen var det begravelsesstemning på Olympiastadion i Roma. Ronaldo og de andre Inter-stjernene gråt sine bitre tårer, mens trener Hector Cuper prøvde å forklare hvorfor han aldri vinner de viktigste kampene.

Hans Valencia tapte mestercupfinalen to ganger på rad, og nå glapp seriegullet for Inter.

- Det er veldig vanskelig å finne grunnene til dette tapet. Fotball er slik. Jeg synes veldig synd på Inter-tilhengerne, på presidenten, på alle, sa han.

I Udine stormet Juventus-fansen banen og plukket trøyer og bukser av sine helter. Det er blitt en tradisjon når avgjørelsen faller i serie A. Lazio-spillerne opplevde det samme for to år siden, og Roma-spillerne i fjor.

Roma til mesterliga

Innbytter Antonio Cassano ble matchvinner for Roma, som nyttet hjelpen fra byrival Lazio til å skaffe seg seriesølv og mesterligaplass. Inter må i likhet med sin byrival Milan spille kvalifisering.

Milan skaffet seg sjanse til comeback i mesterligaen ved å slå Lecce 3-0 med mål av Kakha Kaladze, Massimo Ambrosini og Andrej Sjevtsjenko.

Verona tapte 0-3 for Piacenza og slår følge med Venezia, Fiorentina og Lecce ned i serie B. Brescia berget seg med 3-0-seier over Bologna.

(NTB-AFP)