Lirhus trekker seg som trener

Hovedtrener for elitelag damer i skiskyting, Odd Lirhus, har av private årsaker valgt å gå av som ansvarlig trener med umiddelbar virkning.

Lirhus har vært hovedtrener siden 2002. Han kommer til å ha oppgaver videre i Norges Skiskytterforbund, men velger å ikke fortsette som hovedtrener frem til OL i Torino. Kjetil Sæter overtar ansvaret som hovedtrener elitelag damer.

– Jeg beklager at jeg ser meg nødt til å trekke meg nå midt i oppkjøringen til OL, sier Odd Lirhus.

Odd Lirhus har vært hovedtrener siden forrige OL, med spesielt ansvar for direkteoppfølging av Liv Grete Skjelbreid Poirée og Gunn Margit Andreassen. Skjelbreid Poirée vant blant annet fire VM-gull i Oberhof under Lirhus ledelse.

– Det er synd at Odd nå ser seg tvunget til å trekke seg tilbake snaue tre måneder før OL. Han var sterkt medvirkende til den suksessen jeg opplevde spesielt i 2004, men jeg har respekt for at han nå prioriterer annerledes. Jeg vil takke ham for alt han har bidratt med i min utvikling som skiskytter, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée, som mener at hun sammen med Lirhus har fått gjort en skikkelig jobb i forberedelsene til OL og at den nye trenerløsningen vil ivareta hennes behov frem mot Torino.

Landslagssjef Arne Idland har valgt å sette inn Kjetil Sæter som hovedtrener. Sæter har vært trener ved Lirhus\'\' side det siste året.

– Jeg beklager at Odd Lirhus ser seg nødt til å gi seg nå. Han har jobbet målrettet mot OL, har vært en viktig brikke i OL-forberedelsene og i utviklingen av damelaget siden 2002, ikke minst knyttet til Liv Gretes VM-suksess i 2004. Når han nå velger å gå av på grunn av private årsaker, så har vi naturligvis full respekt for avgjørelsen hans, sier landslagssjef Arne Idland.

(ANB)