HØSTET HEDER OG ÆRE: Lisa Wiik og Mikkel Bang ble kåret til årets kjørere på kvinne- og herresiden under kveldens SnowboardAwards. Foto: Nigel Waldron
HØSTET HEDER OG ÆRE: Lisa Wiik og Mikkel Bang ble kåret til årets kjørere på kvinne- og herresiden under kveldens SnowboardAwards. Foto: Nigel WaldronVis mer

Lisa Wiik og Mikkel Bang årets snowboardkjørere

Hedret under SnowboardAwards.

|||(Dagbladet.no): Det norske snowboardmiljøet feiret i kveld seg selv da Snowboardforbundet avholdt sin årlige prisutdeling SnowboardAwards på Toshov i Oslo.

Trønderjenta Lisa Wiik (30) ble kåret til årets kjører på kvinnesida, mens 19-åringen Mikkel Bang fra Oslo vant tilsvarende kåring blant herrene.

Juryen har latt seg imponere over 30 år gamle Wiiks pågangsmot på tross av at hun begynner å bli gammel i gamet.

- Lisa har gjennom mange års kjøring opparbeidet seg en status som en av landets beste kvinnelige kjørere. Hun gjør seg fortjent til årets pris fordi hun viser ståpåvilje og snowboard-glede ved å prestere en av sine beste sesonger på en punkt i karieren der andre kanskje ville ha tatt en annen vending, heter det i juryens begrunnelse.

I Bangs tilfelle er det kombinasjonen av gode prestasjoner og gode holdninger som har gitt ham den høythengende prisen.

- Mikkel har gjort seg fortjent til årets kjører gjennom solid kjøring i starten av sesongen, med en imponerende framgang på få eventer. Selv om han ble satt ut av spill på grunn av en skadet fot, kom han tilbake sterkt med gode plasseringer. Mikkel er positiv og glad og er et godt forbilde for sporten, begrunner juryen.