ALT FOR NORGE; Adama Diomande på landslagstreningen på Nadderud tidligere i dag. Der har han gjennom en avslutningsøkt som trolig ikke imponerte landslagssjefen. Diomande sa allerede før treningen at han følte seg tung i beina, og lover å vise seg fra en bedre side de neste dagene. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
ALT FOR NORGE; Adama Diomande på landslagstreningen på Nadderud tidligere i dag. Der har han gjennom en avslutningsøkt som trolig ikke imponerte landslagssjefen. Diomande sa allerede før treningen at han følte seg tung i beina, og lover å vise seg fra en bedre side de neste dagene. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Lista som fikk det nye spisshåpet til å gapskratte

- Haha, skal dere legge press på meg nå..?

LILLESTRØM (Dagbladet): Den hete tippeligaprofilen Adama Diomande (25) kan få sin landslagsdebut i EM-kvaliken mot Aserbajdsjan på Ullevaal stadion på fredag.

I går trente han med landslaget for første gang - av alle steder på Stabæks hjemmebane Nadderud. Ikke rart han følte seg velkommen fra første stund...

- Jeg kjenner de fleste og har spilt med de fleste, så det var ikke vanskelig å komme inn i gruppa. Det er hyggelige mennesker som har tatt meg i mot med åpne armer, sier Adama Diomande til Dagbladet om sin inntreden i nasjonens ypperste fotballselskap.

Hytt og gevær «Dio» har ni scoringer på 12 tippeligakamper så langt, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo har latt seg imponere av Holmliaguttens kvaliteter kvaliteter foran mål.

Tidligere i dag fikk Høgmo overvære Stabæk-spissen selv i landslagets treningstøy. Mens de som spilte mot Sverige i går hadde en rolig restitusjonsøkt, så var Diomande og resten av troppen som ikke spilte gjennom en solid økt.

Diomande hadde et par fine avslutninger, men i sannhetens navn skal det også nevnes at Dio fyrte av en rekke skudd i hytt og gevær, både utenfor og over mål...

- Følte meg stiv Men allerede før treningen informerte han trenerteamet om at han fortsatt følte seg litt stiv og hadde tung bein etter Stabæks kamp mot Bodø/Glimt søndag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er ingen unnskyldning for at det ble noen bomskudd, men jeg var litt stiv og kjørte ikke 100 prosent i dag, sier Adama Diomande til Dagbladet.

- Men nå skal jeg kjøre på i de to siste treningene før laguttaket til kampen på fredag.

Håper på startplass Selv om han er uprøvd på dette nivået så håper han på en startplass mot Aserbajdsjan. Om Høgmo velger å starte med to spisser, så er det en tett kamp mellom Alexander Søderlund (18 landskamper/0 mål), Håvard Nielsen (13 landskamper/2 mål) og debutant Adama Diomande.

- Det er opp til Høgmo å velge, men jeg har sagt og sier fortsatt at jeg alltid er klar. Jeg forbereder meg som om jeg skal starte hver kamp, sier Diomande til Dagbladet.

- Om man havner på benken, så blir man selvfølgelig skuffet, men man må støtte laget også.

Fotballekspert Mini Jakobsen er klar på at han velger seg Diomande på topp.

Lav uttelling Norge skapte fem-seks gode sjanser mot Sverige, men effektiviteten har vært gjennomgående lav i Per-Mathias Høgmos regjeringstid i et drøyt halvannet år.

På Høgmos 18 landskamper har Norge scoret totalt 14 mål.

Joshua King og Tarik Elyounoussi har to fulltreffere hver, resten er fordelt på ti spillere. Altså skriker landslaget etter en goalgetter som kan banke inn mål på bestilling.

- Haha, skal dere legge press på meg nå, sier Adama Diomande når han Dagbladet viser han lista over landslagets målscorere under Høgmo.

Men den nye spisshelten liker ikke å bli sett på som en redningsmann for landslaget.

- Nei, jeg er ingen redningsmann. Dere må ikke legge ekstra press på meg. Det er bare å kjøre på og være konsentrert i avslutningsøyeblikket. Så får vi se om ballen går inn eller over de neste dagene.

Med nye spissnavn på himmelen er han overbevist om at det også vil gi uttelling på landslaget.

- Det er en ny generasjon og et nytt lag. Vi må pushe hverandre til å kunne sette ballen i mål. Om noen kamper vil den lista se mye hyggeligere ut, lover han.

- Kanskje allerede etter Aserbajdsjan-kampen?

- Ja. Vi slo dem 1-0 borte. I Europa kan alt skje. Du vet aldri om noen får rødt kort, eller om man har en dårlig dag. Men vi skal uansett vinne mot Aserbajdsjan, sier Adama Diomande.

TRE MANN - EN PLASS: Håvard Nielsen (f.v), Adama Diomande og Alexander Søderlund kjemper trolig om en spissplass ved siden av Joshua King i EM-kvalikkampen mot Aserbajdsjan på fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
TRE MANN - EN PLASS: Håvard Nielsen (f.v), Adama Diomande og Alexander Søderlund kjemper trolig om en spissplass ved siden av Joshua King i EM-kvalikkampen mot Aserbajdsjan på fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer