Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lista som viser at Molde var 30 hakk bedre enn Manchester United i 2014

Men Skullerud er ikke helt fornøyd.

JUBELÅR: Moldes Joona Toivio (t.v.), keeper Ørjan Håskjold Nyland og Per-Egil Flo fikk både seriegull og kongepokal å juble for i 2014. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBELÅR: Moldes Joona Toivio (t.v.), keeper Ørjan Håskjold Nyland og Per-Egil Flo fikk både seriegull og kongepokal å juble for i 2014. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet:) At Real Madrid var verdens beste klubblag i 2014, er en ganske trygg påstand. Men var både Tor Ole Skulleruds Molde og Åge Hareides Malmö bedre enn Manchester United i samme kalenderår?

Og var Tottenham, som ble nummer seks i Premier League, bedre enn Manchester City - som ble seriemestere i mai?

Ja til alt, ifølge statistikksammenslutningen IFFHS.

Bayern på andre IFFHS står for International Federation of Football History and Statistics. Hvert år rangerer de verdens klubblag, basert på resultater i både hjemlig liga og cup, samt i kontinentale turneringer.

Kriteriene, som du kan lese her, innebærer at Champions League-vinner Real Madrid kommer meget godt ut. Carlo Ancelottis klubb var suverent best i 2014, foran Bayern München. Det kan ingen protestere høylydt på (selv om noen sikkert vil forsøke).

Men det er lov å puste ut høyere lyder når du kommer lengre ned på lista.

Molde best i Skandinavia Kanskje mest oppsiktsvekkende er det at Manchester City, som tok 88 Premier League-poeng i 2014 (ingen kapret flere), rangeres som Englands fjerde beste klubb i fjoråret. Arsenal, Chelsea og Tottenham var de tre beste, ifølge IFFHS - i den rekkefølgen. Ronny Deilas Celtic og Henning Bergs Legia Warszawa havnet på plassene før og etter City.

HJK Helsinki ble Nordens beste lag (nummer 80), mens Molde ble nest best (98). Neste nordiske klubb var Malmö (121), foran Aalborg på 128. plass.

Den danske klubben deler plassering med Manchester United. Rosenborg kommer fem hakk bak der igjen, ifølge IFFHS.

Skullerud sikter høyere - Det er hyggelig å være med på en sånn liste, og naturlig at vi er det eneste norske laget på topp 100, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Vi hadde en fantastisk sesong i fjor. Jeg er bare skuffet over at det ble lite spill på oss i Europa. Der gjorde Helsinki det bra, sier han videre.

Når det er sagt: Skullerud har lyst til å komme enda høyere.

- Jeg er ikke fornøyd med at Molde er nummer 98. Vi håper å klatre neste år.

- Hva tenker du om at dere rangeres 30 plasser foran United?

- Vi jobber i vår liga og i vårt system, så jeg bryr meg ikke så mye om den sammenlikningen. Vi hadde fantastiske resultater her hjemme, og håper helt klart at vi vinner Tippeligaen også i 2015. I tillegg er det en naturlig målsetting at vi tar steget ut i Europa også, sier Skullerud videre.

- Vi må bli litt bedre alle mann. Både enkeltspillere, laget og trenerne må utvikle seg. Vi jobber med det hver eneste dag, men det er ikke enkelt, sier Molde-treneren.

503 Service Unavailable