KAMP NUMMER 500: Steven Gerrard spilte sin 500. ligakamp for Liverpool i kveld. Han ble den tredje i historien til å oppnå dette for én klubb. Foto: Reuters / Alex Morton / NTB Scanpix
KAMP NUMMER 500: Steven Gerrard spilte sin 500. ligakamp for Liverpool i kveld. Han ble den tredje i historien til å oppnå dette for én klubb. Foto: Reuters / Alex Morton / NTB ScanpixVis mer

Lite å juble for i Steven Gerrards jubileumskamp

Målløst mot WBA.

• West Bromwich - Liverpool 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Liverpool var ute etter å reise seg etter nederlaget mot Aston Villa i FA-cupens semifinale på Wembley, men så tidvis ut til å ha det forsmedelige nederlaget i både kroppen og hodet fortsatt.

For Tottenham og Southampton ga de røde motivasjon da de spilte uavgjort på St. Marys tidligere i dag. Liverpool måtte også vinne for å holde liv i drømmen om Champions League-spill.

Med seier mot WBA ville Liverpool være to poeng foran Spurs og fire poeng bak City. Bortelaget så imidlertid lenge ut som et lag som ikke hadde stort å spille for.

Liverpool-manager Brendan Rodgers var likevel fornøyd.

- Vi skapte sjanser, det eneste vi ikke gjorde var å ta vare på de sjansene, noe som har vært et problem denne sesongen. Jeg syns spillerne var enestående, deres mot og spill med ballen. Det var noen enestående prestasjoner innad i laget, sier Rodgers ifølge BBC.

Tverrligger Først etter 55 minutter kom Liverpool til en stor mulighet. Philippe Coutinho sendte Boaz Myhill ut i full strekk med en avslutning fra distanse, og Jordan Henderson dukket først opp på returen. Avslutningen til den hardtarbeidende midtbanespilleren var ikke god nok, og hjemmelaget fikk ryddet unna.

Bortelaget så ut til å ha fått blod på tann, for like etterpå hamret Jordon Ibe ballen i tverrliggeren etter fint kombinasjonsspill med Mario Balotelli.

WBA hadde knapt skapt noe som helst av farligheter foran Simon Mignolet, men putselig fikk laget muligheten i den gode Liverpool-perioden. Martin Skrtel bommet på en klarering, og James Morrison var plutselig fri i boksen. Headingen hans passerte Simon Mignolet, men da kom Dejan Lovren stormende og beinet ballen unna på streken.

Det var vanskelig å se på reprisene om ballen hadde retning mot mål.

Fire minutter på overtid fikk Lovren muligheten til å avgjøre, men headingen gikk like utenfor stolpen.

Gerrard historisk Steven Gerrard ble i kveld den 12. spilleren i historien til å spille 500 Premier League-kamper. Han ble samtidig den tredje spilleren til å gjøre dette for èn klubb etter Ryan Giggs (632 kamper) og Jamie Carragher (508 kamper).

Men det ble ingen minneverdig aften for Liverpool-kapteinen og resten av laget.

Liverpool hadde ballen 75 prosent av tiden i den første omgangen, men det spillemessige overtaket gjorde seg ikke gjeldende i målprotokollen. De røde skapte svært lite før hvilen mot et kompakt hjemmelag.

Balotelli tilbake Mario Balotelli var endelig tilbake i startoppstillingen i kveld. Spissen hadde bare spilt snaut 800 minutter med ligafotball før kveldens kamp, og det var italienerens første kamp fra start siden 8. november mot Chelsea hjemme på Anfield.

Heller ikke Balotelli var giftig foran kassa, og etter 74 minutter ble han byttet ut, uten å ha imponert for hjemmelaget.

Det ble ingen scoringer på The Hawthorns, og kampen om å bli blant de fire beste i ligaen virker å være veldig fjern for Liverpool.