Lite nytt fra Semb

Nils Johan Semb gjorde ingen store endringer da han tok ut troppen mot Bulgaria. Eneste mulige debutant: Moldes Magne Hoseth (20).

Da Nils Johan Semb i dag offentliggjorde landslagstroppen som møter Bulgaria i privatlandskamp på Ullevaal onsdag om en uke, sa han at han hadde tenkt både kortsiktig og langsiktig.

- I den fasen vi er i nå er det naturlig å tenke både på nærmeste kamp og mot den kommende EM-kvalifiseringen, sa han.

Han ga støtte til den situasjonsbeskrivelsen han mente å ha sett i media, om et generasjonsskifte i det norske landslaget.

- Bildet er brokete, både på grunn av skader og spillere som har falt fra. Mange roller er uten klare førstevalg. Disse vil sannsynligvis vokse fram etterhvert, men nå er konkurransen jevn på mange plasser, sa landslagssjefen.

Hoseth og Håland

Men på papiret er det ikke så lett å se fornyelsen i den norske troppen. Bortsett fra Magne Hoseth, som står uten A-landskamper, er kanskje Alf-Inge Hålands comebak i landslagssammenheng det nærmeste man kommer en fornyelse.

Ståle Stensaas er ikke tatt ut etter den uheldige kampen han fikk sist.

- Ståle skal få finne tilbake til den gode følelsen igjen gjennom spill i Rosenborg, sier Semb.

Henning Berg prioriterer spill med Blackburn etter samråd med Semb. I forsvaret er imidlertid RBK-duoen Erik Hoftun og Christer Basma tilbake etter skadefravær. Det samme er Øyvind Leonhardsen, som meldte forfall på grunn av skade sist.

Ute med skade er spillere som Vegard Heggem, Ronny Johnsen, Steffen Iversen.

Troppen:

Keepere: Thomas Myhre, Morten Bakke.

Forsvar: Christer Basma, Andre Bergdølmo, Dan Eggen, Erik Hoftun, Alf-Inge Håland, Claus Lundekvam, Vidar Riseth.

Midtbane/angrep: Trond Andersen, Eirik Bakke, John Carew, Tore A. Flo, Magne Hoseth, Thorstein Helstad, Tommy Svindal Larsen, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær, Jo Tessem, Fredrik G. Winsnes.

GAMMELT NYTT: Nils Johan Semb hadde ikke de store fornyelsene å by på da han offentliggjorde landslagstroppen mot Bulgaria.