Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lite snø i Nagano

NAGANO (NTB-Reuters): Japanske meteorologer spår snø i fjellene rundt Nagano denne uka, men OL-arrangøren frykter at det blir for lite nedbør for de olympiske vinterlekene i neste måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er lovet 30-40 centimeter snø i morgen, og mer snø torsdag eller fredag. Men så kommer det ikke mer snø i januar, sier organisasjonskomiteens (NAOCs) væransvarlige Tamahiro Kimino bekymret etter å ha studert langtidsværvarselet.

I Nagano og omegn har vinteren til nå vært unormalt varm. Nesten all snøen som falt i desember har smeltet. I Hakuba, der mange av alpinrennene skal arrangeres, er det skiføre bare i de nederste deler av løypene - takket være snømaskiner.

- Jeg er litt bekymret, men det er en måned igjen. Vi har kriseplaner som vil bli satt i verk dersom vi mangler snø rett før lekene starter, sier NAOC-talsmannen Ko Yamaguchi.

Blant annet skal sivilforsvaret brukes til å kjøre snø fra høyereliggende områder dersom det er for lite snø i langrennsløypene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!