Lite svette, ingen tårer - en del blod

Liverpool vant lett.

(Dagbladet.no): Liverpool - Sheffield United 4-0.

Liverpool kom til Anfield i dag flytende på en medgangsbølge etter onsdagens imponerende borteseier over Barcelona. Manager Rafa Benitez fokuserte på å få spillerne ned på jorda igjen før dagens møte med Sheffield United, men han hadde ingenting å frykte.

For selv om en blødende Peter Crouch måtte forlate banen med brukket nese midtveis i første omgang, måtte Liverpool aldri virkelig i krigen for å vinne i dag.

Dommeren la grunnlaget

Drømmestarten fikk Liverpool imidlertid servert av dommer Steve Bennet etter 17 minutter. Etter et hjørnespark fra høyre lå både Steven Gerrard og en blødende Peter Crouch nede i feltet, men det var uklart hvorfor Bennet valgte å blåse.

Crouch dukket tilsynelatende ned i en Sheffield-støvel i lovlig høyde, og reprisen viste en Steven Gerrard som med konstant øyekontakt med Bennet kastet seg over stakkars Kozluk og dunket begge i bakken.

Billig med andre ord, selv om det så dramatisk ut da en blødende Peter Crouch måtte forlate banen til fordel for Dirk Kuyt.

Men det brydde ikke Robbie Fowler seg om, han gikk fram til ellevemeteren, 1-0.

DOBBEL FOWLER: Robbie Fowler ligger fortsatt foran Steven Gerrard på lista over Liverpools mestscorende i Premier League, og satte inn to straffer til for sikkerhets skyld i dag. Foto: Reuters
DOBBEL FOWLER: Robbie Fowler ligger fortsatt foran Steven Gerrard på lista over Liverpools mestscorende i Premier League, og satte inn to straffer til for sikkerhets skyld i dag. Foto: Reuters Vis mer

Om den første straffen var billig, var det all grunn til å blåse da Steven Gerrard ble lagt ned i feltet for annen gang syv minutter senere. Nick Montgomery halset etter Liverpool-kapteinen innover i feltet, og ved hjelp av både armer og bein fikk han til slutt lagt Gerrard i bakken. Litt unødvendig av Montgomery, klart straffespark.

Robbie Fowler tok fart igjen, denne gangen ventet han ut Paddy Kenny og plasserte ballen der keeperen ikke landet.

Liverpool gikk til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

Gerrard ble historisk

I begynnelsen av andre omgang skjedde det lite. Sheffield United forsøkte å komme seg inn i kampen, men slet med å komme til de store sjansene. Riktignok hadde Rob Hulse en ball i nettet etter 62 minutter, men da var han for lengst avblåst for offside.

Andre omgang bød rett og slett ikke på særlig før halvtimen var spilt, da Liverpool skrudde opp tempoet og avgjorde kampen.

Først havnet et hjørnespark fra Jermaine Pennant hos Sami Hyypia, og finnen beinet ballen i mål via keeper Kenny.

Like etter raknet det totalt for Sheffield United-forsvaret. Robbie Fowler spilte fri en totalt umarkert Steven Gerrard, som enkelt plasserte inn Liverpools fjerde.

Lite svette, ingen tårer - en del blod

Liverpool hadde fullført jobben, og det visste Gerrard godt da han gikk i garderoben et kvarter før slutt, som nummer fire på listen over Liverpools mestscorende spillere i Premier League gjennom tidene.

Så da Rob Hulse på utrolig vis satte ballen i tverrliggeren fra to meters hold ti minutter før slutt, var det i alle fall vel vitende om at Liverpool for lengst hadde tatt en enkel seier på Anfield.

Lite svette, ingen tårer - en del blod
BLØR PÅ DRAKTA: Peter Crouch måtte forlate banen tidlig i første omgang, men skaffet muligens Liverpool et straffespark underveis.