Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liten av vekst, stor på brett

Shaun White er 16 år og en trollmann på brett.

Den lille, store amerikaneren er for tida snøbrettsirkusets heteste navn, og regnes som Terje Håkonsens arvtaker. I går vant han parkkjøringen i The Arctic Challenge i Trysil.

- Stort

- The Arctic Challenge er et av de største arrangementene i verden. Alle, meg selv inkludert, elsker å komme hit. Det er stort å vinne her, sa unggutten.

White vant også forrige utgave av The Arctic Challenge, men da sto ikke parkkjøring (slopestyle) på programmet.

- Slopestyle er favorittdisiplinen min, og absolutt noe som er på vei opp. Jeg er glad Terje (Håkonsen) fikk det med i programmet. Han har gjort en fantastisk jobb, skrøt snøbrettidolet.

Amerikaneren, som er bosatt i San Diego, kjører for samme brettmerke som Terje Håkonsen. Og han tjener millioner.

- Jeg har fem sponsorer, men aner ikke hvor mye jeg tjener i året. Jeg har så jeg klarer meg, smilte unggutten lurt. Når han ikke er ute i verden og viser seg fram for fansen, går tida med til skateboard, strandliv - og litt lekselesing.

Ikke kvalifisert

Han er verdensmester i parkkjøring og har topplasseringer i de fleste store brettkonkurransene å se tilbake på. Så langt er karrierens høydepunkt seieren i X-Games.

Verken Terje Håkonsen eller de øvrige norske håpene, Marius Otterstad og Halvor Lunn, greide å kvalifisere seg til finalen i parkkjøring.

(NTB)

HENGER HØYT: Den 16 år gamle Shaun White er for tida regnet som verdens beste snowboarder, og imponerte i Trysil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media