STRAFFET FOR FEIL: Kjetil Jansrud var bare en liten feil fra å blande seg inn i medaljekampen, men Vinstra-gutten var likevel godt fornøyd med de svarene han fikk foran sin sterkeste disiplin, storslalåm.Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca Bruno
STRAFFET FOR FEIL: Kjetil Jansrud var bare en liten feil fra å blande seg inn i medaljekampen, men Vinstra-gutten var likevel godt fornøyd med de svarene han fikk foran sin sterkeste disiplin, storslalåm.Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca BrunoVis mer

Liten feil skilte Jansrud fra medaljekampen

- Tapte veldig mye i siste sving.

|||Kjetil Jansrud var en liten feil fra medaljekampen i super-G. I den siste svingen før målhenget bommet ham, og det kan ha kostet bronsen.

- Jeg hadde et drømmeutgangspunkt og synes jeg gjorde et bra løp helt til jeg gjorde den lille feilen i siste sving før målhenget. Der tapte jeg veldig mye, men jeg synes jo at jeg på mange måter klarte å utnytte det flotte startnummeret mitt (startnummer 1) veldig bra, sa Kjetil Jansrud til NTB.

Han mente han tapte om lag et halvsekund på de feilene han gjorde, og dersom han hadde unngått dem, så ville han slåss om bronsen med amerikaneren Andrew Weibrecht. På sin 12.-plass var han ikke mer enn 56 hundredeler bak amerikaneren.

- Jeg synes dette gikk som forventet, og jeg vil påstå at jeg fikk svar på at formen min er like bra som den var i Kranjska Gora i det siste verdenscuprennet før OL, sa Jansrud.

I Kranjska Gora kjørte han inn til 2.- og 3.-plass i storslalåm. Den øvelsen står på OL-programmet tirsdag, og der er Jansrud fra Vinstra innstilt på å være med helt framme.

Deilig- Det er deilig å vise at jeg henger godt med, men jeg må innrømme at jeg på en måte er litt småskuffet akkurat nå, når jeg ser hvor nær jeg var en medalje. Jeg sa jo på forhånd at jeg ikke skulle la plasseringen og resultatet i dette rennet gå inn på meg, men jeg kan ikke helt skyve det vekk, slik det ble, sa Jansrud.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har ikke hengt så bra med i su
per-G tidligere i sesongen, så i så måte fikk han full klaff i OL.

- I og med at jeg gjorde et par feil som kostet litt tid, var det ikke et helt topp løp, for jeg ble nok tatt litt på senga av den store farten gjennom noen svinger. Erfaringen min er ikke stor nok til å ha startnummer 1 i et renn som dette, sa Jansrud.

- Over halvparten av løpet mitt var bra, men dette er OL, og det er medaljene som teller. Det er derfor jeg er litt skuffet akkurat nå, men skuffelsen skal ikke gå ut over forberedelsene og oppkjøringen til tirsdagens storslalåm, understreket Jansrud overfor NTB.

Ingen feiringHan gledet seg over Aksel Lund Svindals gull og oppvisning i super G-traseen i Whistler.

- Få løpere er så gode som Aksel når det er litt bløte og slagete forhold som i dette rennet. Aksel har tatt skrittet opp blant de aller beste i alpint. Han er stor, ikke minst fordi han er så ung. Han er så stor at han kommer til å bli husket nå, mener Kjetil Jansrud.

- Det blir nok ingen stor feiring, for vi har så lite tid til neste renn på grunn av alle utsettelsene, men en kake blir det nok. Det passer forresten veldig bra, for vi trenger litt ekstra tyngde for å kjøre ekstra bra i utfordelen av søndagens superkombinasjon, fleipet Jansrud.

Som forventet for MyhreLars Elton Myhre var tredje nordmann som kom seg til mål i Whistler.

Det endte med en 25.-plas, to sekunder bak Aksel Lund Svindal.

 — Dette var vel som forventet, sa Myhre til NTB etter rennet.
— Det ble veldig slagete og bløtt da jeg kjørte, og forholdene ble etter hvert slik i solskinnet her i Whistler at jeg ikke kunne håpe på noen topplassering, sa Myhre, som hadde startnummer 39. — Det ble ganske tungt å kjøre, men jeg gjorde et helt greit løp. Derfor føler jeg at formen er bra, og jeg er i alle fall klar til å gi alt i de to øvelsene jeg har noen sjanser til å hevde meg, superkombinasjonen og slalåm, sa Gjøvik-gutten. — Aksel imponerer vel deg også? — Ja, at han skulle vinne dette gullet var helt rått. I det ellers jevne rennet vi så, var han jo helt overlegen. Det er i grunnen bare å ta av seg hatten for ham, mente Lars Elton Myhre. Truls Ove Karlsen kjørte også fredagens super-G, men nordtrønderen var uheldig og kjørte ut.

(NTB)