- Liten rutine, men stor seierssjanse

Langelidgutten har mye å slekte på. Og han viser det. Onsdag kan det bli tredje strake seieren.

(Dagbladet.no): Trener Trond Bullern Anderssen havnet på sykehus med lungebetennelse nylig. Nå tilbringer han rekonvalesenstiden hos svigermor og svigerfar, og får ikke lov å nærme seg stallen på ennå noen dager. Våningshuset er skrubbet, stallklærne plassert i kjelleren, og Bullern må ty til allergimedisiner. Men han kommer til å følge med nøye, når hans nye stjerne Langelidgutten starter i V65-2 på onsdag.

- Langelidgutten har vært veldig overbevisende i sine starter og har vunnet på en grei måte uten å ha vært kjørt i bunnen. Han ser fin ut i trening.

Han er urutinert ennå, men holder han seg på bena, som jeg tror han gjør, synes jeg han er et meget godt bankeralternativ, sier Trond Anderssen til Dagbladet.no.

- Han har en fryktelig speed å by på. Dette er en type jeg tror skal nå langt om han får holde seg hel og frisk, sier han.

- Towanda (V65-6) har fin form om dagen. Hun møter bedre hester denne gangen, men hun er veldig i orden og skal på bongen for de som garderer, råder Trond Anderssen .

- Bokli Eld er min største vinnersjanse.

.- Bokli Eld kommer ut skoløs foran, om det er sommerbane. Vi må se an banen først. Kanskje river vi av skoene bak også, forteller kusk Lars Anvar Kolle til Dagbladet.no.

- Formen er fin og vi kjører til fra start. Han står litt langt ute bak vingen, men skal regnes med en fin vinnersjanse, selv om jeg har respekt for Mørtvedt Jerkeld, sier Kolle.

USLEPEN DIAMANT. Langelidgutten har et navn som en kaldblodshest. Men han viser på onsdag at han er varm nok med kanskje tidenes beste traver Varenne som sin far. Foto: HESTEGUIDEN.COM
USLEPEN DIAMANT. Langelidgutten har et navn som en kaldblodshest. Men han viser på onsdag at han er varm nok med kanskje tidenes beste traver Varenne som sin far. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Alt er bra med Bokli Eld, forsikrer Anne Gihle fra trenerhold.

- Vi må prøve å komme oss tidlig foran, men han står litt langt ute og mye kan skje. Vi har respekt for Mørtvedt Jerkeld, sier hun.

Lars Anvar Kolle kan prikke inn flere seirer i kveldens V65-omgang. Han kusker Thorpeye Boko i V65-4, også det en av favorittene.

- Thorpeye Boko slo over i passgang sist på Leangen og galopperte fra seg en premie på oppløpet. Banen var litt hard den dagen, og det er en ulempe for ham. Han er rask fra start, og vi prøver å forsvare sporet. Jeg vet ikke om vi kan ta i mot Kicking Royal, men vi gjør et forsøk. Han trives godt i tet. Jeg synes Thorpeye Boko er en stor outsider, fortsetter Lars Anvar Kolle.

Trener og eier Per Erik Gravdal mener at tendensen til å slå over i passgang kommer når hesten blir sliten.

-Vi gjør ingen utstyrsforandringer og har taktikken klar. Jeg håper Thorpeye Boko leder fra start til mål, forteller Gravdal til dagbladet.no.

Kolle vurderer resten av oppsitttene:

- Skjegge Vilje (V65-1) gjorde et fint løp sist etter tung reise. Hun kjemper blant de tre i et åpent løp.

- Wera Laylock (V65-6) holder fin form, men står vanskelig til. Spor åtte trekker kraftig ned. Jeg ligger lavt denne gang, avslutter Lars Anvar Kolle.

FULL FART FRA START. Kusk Lars Anvar Kolle melder om bånn gass bak startbilen med Bokli Eld.