- Liten tvil om hvem som skal til VM

Alexander Kristoff vrakes, tror ekspertene.

 VM-TUR:  Sykkelekspertene tror det blir Lars Petter Nordhaug, Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd som reiser til VM i Toscana mot slutten av måneden. Foto: NTB Scanpix
VM-TUR: Sykkelekspertene tror det blir Lars Petter Nordhaug, Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd som reiser til VM i Toscana mot slutten av måneden. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I morgen offentliggjør Norges Cykleforbund hvilke tre ryttere som skal sykle VM i Toscana i slutten av september.

At det blir Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd som får dra sørover for å representere Norge, er ekspertene lite i tvil om.

- Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen er de to som kan gjør det bra med tanke på deres kvaliteter, og fordi de er gode til å klatre når de er i form. Thor Hushovd fordi han har vist tidvis god form i det siste, og er det beste alternativet bak Edvald og Lars Petter, sier sykkelkommentator hos Eurosport, Arild Eriksen, til Dagbladet.

Vraker Kristoff Også TV2 sykkelkommentator, Johan Kaggestad, er enig i de tre navnene Arild Eriksen har på sin VM-liste. Kaggestad mener det er liten tvil om at det er nettopp Hushovd, Nordhaug og Boasson Hagens navn som blir lest opp av landslagsledelsen i morgen.

- Jeg synes ikke det. Sykkel er en sport hvor det er helt avgjørende å ta ut de syklistene som passer best til løypa.

- Jeg har stor respekt for det Kristoff har gjort i år, og han er den som har sanket mest world tour-poeng, men løypa er hard, ikke minst i og rundt Firenze. Så da er det de med best klatreferdigher som har størst sjans til å lykkes, sier sykkelkommentatoren om Katusja-sprinteren.

Alexander Kristoff har slitt med sykdom etter Tour de France, og måtte stå over Arctic Race of Norway. Rogalendingen kom seg tilbake på sykkelsetet, og tok etappeseier under Tour des Fjords og en pallplass under Tyskland rundt.

Men forrige helg måtte han kaste inn håndkledet i GP Plouay, etter å ha fått problemer med hamstringen. Selv om Katjusja-rytteren skal delta i Paris-Brüssel på lørdag, mener Johan Kaggestad at Kristoff er fjerdevalget til de norske VM-plassene.

- Uansett om han er frisk som en fisk eller ikke, så er han nummer fire i valget i den løypa, mener Johan Kaggestad.

Ikke medaljekandidater Verken Arild Eriksen eller Johan Kaggestad har stor tro på at det vil bli noen reprise fra da Thor Hushovd ble verdensmester i 2010, eller Edvald Boasson Hagens VM-sølv fra i fjor.

Uansett hvem som blir tatt ut, tror verken Arild Eriksen eller Johan Kaggestad at Norge har noen stor sjanse på medalje under landeveisrittet 29. september i Toscana.

- Vi er lenger fra medalje i 2013 enn hva vi var i 2012, for vi har ingen som er ekstremt god på den type løype, sier Kaggestad om løypa som regnes som veldig tøff - med mye klatring og harde stigninger.

- De nasjonene som har mange med, som Italia og Spania, vil kunne kontrollere rittet. For de med færre ryttere, som Norge, vil det handle om å være med på taktikken, eller stikke av gårde på egenhånd, sier Eriksen om de norske rytternes sjanser.