Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Litervis med blod hos østerrikerne

Politi røper OL-beslag.

(Dagbladet.no): Det var allerede kjent at italienske politi fant sprøyter, blodoverføringsutstyr og medisiner under razzien mot de østerrikske langrennsløperne og skiskytterne under OL.

Skiskytterne Werner Rottmann og Werner Parner stakk av fra Italia fordi de trodde de oppbevarte ulovlige midler. Kan det ha vært blod?

I dag forteller den italienske statsadvokaten, Ciro Santoriello, til avisa L\'Equipe at politiet fant litervis med blod under razziaen, skriver NTB.

Blodet var lagret på beholdere, med tre-fire liter i hver. Kjemiske midler ble ikke beslagt.

Alle de 10 østerrikske utøverne testet negativt på dopingprøver under OL. Ifølge statsadvokaten betyr det ikke all verden, fordi blodmanipulasjon ikke kan påvises i slike prøver.

Blodmanipulasjon er likevel et brudd på dopingreglene, og kan straffes. Dessuten gjenstår analysen av blodprøvene fra OL, bare urinprøvene var negative.

Ifølge NTB granskes østerrikerne av tre ulike organisasjoner: Østerrikes OL-komité, IOK og østerrikes skiforbund. Ingen har avsluttet etterforskningen.

DEN STØRSTE OL-SKANDALEN: Her blir østerrikerne tatt med til dopinkontroll av italiensk politi. Nå hevder en italiensk statsadvokat at det ble funnet store mengder blod hos utøverne. Foto: Scanpix/Reuters
DEN STØRSTE OL-SKANDALEN: Her blir østerrikerne tatt med til dopinkontroll av italiensk politi. Nå hevder en italiensk statsadvokat at det ble funnet store mengder blod hos utøverne. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling