Litmanen avgjorde for Liverpool

John Carew og Valencia klarte ikke å få mål. I steden ble det finske Jari Litmanen som avgjorde kampen til fordel for Liverpool.

Liverpool vant 1-0 i oppgjøret mot Valencia torsdag - der lagene stilte med hver sin nordmann.

Målet ble scoret av Jari Litmanen. Der var populært på Amsterdam Arena, der finnen var en høyt elsket spiss og playmaker i årevis. Da han kom inn for Emile Heskey etter et kvarter fikk han stående ovasjon fra det nederlandske publikummet.

Så nordmennene var ikke akkurat hovedpersoner i kampen, selv om John Carew fikk tillit på topp hos Valencia, mens John Arne Riise spilte venstre midtbane hos den engelske cupmesteren.

Og begge involverte seg ivrig, og stort sett med suksess, i spillet. Carew ble byttet ut med 20 minutter igjen av kampen, mens Riise ble flyttet ned på venstrebacken hos Liverpool i andre omgang.

Valencia hadde de største sjansene i kampen, med blant annet to baller i tverrliggeren - helt fram til Litmanen avgjorde det hele. Kampen inngikk i en firelagsturnering. I den andre kampen torsdag vant Milan 1-0 over Ajax. Målet ble scoret av Rui Costa etter 13 minutter.

(NTB)