Litmanen kommer, Fowler går?

Finske Jari Litmanen blir Storbritannias best betalte spiller når han skriver under for Liverpool. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

29-åringen er ifølge sin agent klar for Liverpool, etter at han fikk beskjed om at Barcelona ikke trengte spissen lenger.

- Avtalen er gjort og Jari flyr til England for å snakke om sine personlige vilkår, sier agent Harri Kampanen.

Litmanen er kontraktfestet til spanjolene i enda 18 måneder, og siden han får gå gratis til Liverpool blir lønnskravene skyhøye.

Ifølge engelsk media vil han trolig få 38 mill. kroner i årslånn. Det tilsvarer 730 000 kroner i uka. Med det kryper han foran Manchester Uniteds Roy Kean på lønningslista i Premier League.

- Det har alltid vært min drøm å spille for Liverpool. Jeg har holdt med dem siden jeg var barn, sier Litmanen.

Finnens ankomst betyr ifølge flere aviser slutten på Robbie Fowlers Liverpool-karriere. Natt til i går ble han slått ned på bar, og kilder hevder at manager Gerard Houllier vil kvitte seg med 25-åringen.

Houllier uttaler at han vil bli på Anfield i 10 år, og et salg av Fowler kan være siste ledd i utrenskningen i klubben.

Chelsea, Leeds og Arsenal har tidligere ytret ønske om å kjøpe spissen, og i dag gjentar Chelsea tilbudet på 160 mill. kroner.

- Robbie Fowler er en spiller vi har vært interessert de siste to årene. Liverpool vet dette, og har sagt de vil gi oss beskjed dersom han blir tilgjengelig, sier direktør Colin Hutchison.

.. men Kahn kommer ikke

Bayern München-keeper Oliver Kahn skal også har vært ønsket til Anfield, etter flere skuffende forestillinger fra Sander Westerveld. Men Bayern-president Franz Beckenbauer avviser at Tyskland-keeperen blir solgt.

- Liverpool, eller hvilken som helst klubb, kan glemme å prøve å kjøpe Oliver. Han er ikke til salgs for noen pris, sier «Keiseren».

Nye Southgate-forhandlinger

Aston Villa-stopper Gareth Southgate er i nye forhanlinger med West Ham. Tidligere har Villa krevd over 130 mill. kroner for England-backen, men nå lemper de trolig på kravene. - Jeg vurderer Gareth høyt og nå legger vi inn et bud, sier Hammers-manager Harry Redknapp. Budet skal være på 75 mill.

Selger ikke Harte

Leeds' venstreback Ian Harte har mistet plassen til Liverpool-kjøpet Dominic Matteo, men blir likevel ikke solgt. Både Newcastle og Chelsea skal være interessert i iren. - Ian er definitivt ikke til salgs. David O'Leary (manager) vil ha konkurranse på venstrebacken, sier styreformann Peter Ridsdale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer