Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Litt bittert

Til slutt måtte Andreas Kofler innrømme at det var litt bittert å tape med OL-hstoriens nest minste margin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRAGELATO (Dagbladet.no): Etter å ha smilt seg gjennom en serie radio- og tv-intervjuer, og en lang internasjonal pressekonferanse, innrømte den ekstremt gode taperen overfor Dagbladet.no:

- Det var kanskje litt bittert å tape med ett tidels poeng. Men jeg kan jo bare gjøre mitt beste. Denne gang holdt ikke mitt beste. Jeg får øve på telemarksnedslag, sa 21-åringen og smilte igjen.

Han stod på toppen som leder, han så landsmannen Thomas Morgenstern sveve 140 meter til 3 x 19,5 i stilt. Og han klinket til, oppnådde 139,5 meter og følte seg som en mester.

- Svevet var ren nytelse. Og jeg skjønte på publikumsbrølet at det var langt, sa han.

Men stilkarakterene svek østerrikeren. Det ble to x 18,5 og én gang 18,0. Hadde én av dommerne gitt et halvt poeng mer, ville OL-mesteren hett Andreas Kofler.

I stedet vant altså landsmannen Thomas Morgenstern med den minste OL-marginen siden Thomas Wassberg slo Juha Mieto med ett hundredels sekund på 15 km i Lake Placid for 26 år siden.

Dagbladet ba Morgenstern beskrive hvordan det føltes å vinne med en så smal margin, og spurte om han helst ville delt gullmedaljen med Kofler. 19-åringen svarte slik:

- Med en så liten margin mellom oss, ville det vært fint om begge fikk gull. Men man kan ikke konstruere resultatlister.

SANNHETENS ØYEBLIKK: Thomas Morgenstern håper opp på seierspallens øverste plass, mens Andreas Kofler (t.v.) blir stående og se opp mot landsmannen han var ett tidels poeng etter. Bronsevinner Lars Bystøl fra Norge til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog
SANNHETENS ØYEBLIKK: Thomas Morgenstern håper opp på seierspallens øverste plass, mens Andreas Kofler (t.v.) blir stående og se opp mot landsmannen han var ett tidels poeng etter. Bronsevinner Lars Bystøl fra Norge til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Det er forøvrig andre gang at et OL-hopprenn blir avgjort med minst mulig margin. I 1972 levde polakken Fortuna opp til navnet sitt ved å slå tyskeren Walter Steiner med et fattig tidels poeng i Sapporo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!