Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Litt blandet drops

Fire nye nigerianere trente med Lyn i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KADETTANGEN (Dagbladet.no): Lyn utsatte treningen sin i dag, for at de fire nye nigerianske spillerne klubben har på prøvespill skulle rekke treninga.

I to timer deltok de på forskjellige spilløvelser, drillet av Henning Berg, som derfor vekslet på å snakke norsk og engelsk.

Lyn-treneren forteller at han ikke forventer seg så veldig mye av dem.

- Førsteinntrykket er at det er litt blandet drops. Men vi må huske på at de har en lang reise bak seg, sier Berg til Dagbladet.no.

Neppe aktuelle for våren

Lyn har fått dem anbefalt av kontakter i Nigeria, og skal se på dem til og med mandag. Dagen etter reiser klubben til Marbella, og hvis noen av dem overbeviser veldig på trening, kan det hende de får være med.

- Vi får ta en vurdering etter hvert, men det skal mye til for at disse er aktuelle for vårsesongen, sier Berg.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann forteller at Lyn har gode kontakter i Nigeria, og sier at han stadig blir oppringt av talenter som vil prøve seg i hovedstadsklubben.

image: - Litt blandet drops

Disse har kommet gjennom nåløyet, og ifølge opplysninger klubben har fått har Titus Idoko (spiss), Michael Ekong (venstreback), Abdulazeez Isah (sentral midtbane) og China Obediah (høyrekant) landskamper for aldersbestemte lag.

- Vi er ikke skremt av det som skjedde i Mikel-saken, men må sørge for at ting blir gjort ordentlig denne gangen, sier Berg.

Tause spillere

De nigerianske spillerne - som er i alderen 20 til 23 år - var ikke veldig snakkesalige da Dagbladet.no spurte dem om hvordan deres første Lyn-trening hadde vært.

De henviste til «manageren», som så treningen fra tribunen.

Da Dagbladet.no snakket med han, benektet han at han var en agent for spillerne - og heller ikke han ville uttale seg om prøvespillingen.

Under treningen sa han at han ikke kjente dem og bare var på Kadettangen for å se på treningen. Etterpå kjørte han fra treningsfeltet sammen med spillerne.

PÅ PRØVE: De fire nigerianske spillerne skal trene med Lyn fram til mandag. Foto: STIAN HARALDSEN
PÅ PRØVE: De fire nigerianske spillerne skal trene med Lyn fram til mandag. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer
FORVENTER IKKE SÅ MYE: Henning Berg sier at mye skal skje om noen av de fire spillerne skal være aktuelle for vårsesongen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!