- Litt herlig

GELSENKIRCHEN (Dagbladet): Ny klubb, nytt hus, ny bil og nytt humør. Frode Grodås føler seg hjemme midt i tjukkeste Industri-Tyskland. Og lørdag reddet han Schalkes 1- 0-seier gjennom en dobbeltredning med høy temperatur åtte minutter før slutt. Og fikk TV-klem av treneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var litt herlig, sier Frode Grodås til Dagbladet.

Du kan ikke beskylde ham for å ta av. Og er det en norsk proff der ute i Europa som tilfeldigvis ikke vet hvordan man skal forholde seg til motgang, bør han ringe nasjonens landslagskeeper umiddelbart. Og få en dyptgående innføring. - Det er bare å spille godt - da er det ikke noe problem, sier Grodås. Lørdag ettermiddag skjønte plutselig 48000 mennesker på Parkstadion i Gelsenkirchen at Schalke 04 hadde kjøpt en skikkelig keeper. Ikke en treningsnarkoman reserve.

Det å spille godt er den smale veien ut av all motgang. Men alt det andre kan du ikke lese deg til. Er du fotballspiller, og ikke journalist, er det lurt å spørre Frode Grodås.

Måtte vekk

- Jeg følte meg ofte urettferdig behandlet, sier Frode Grodås. - Jeg følte at enkelte ville ha meg vekk, og at jeg ikke ble bedømt for det jeg presterte på fotballbanen. Men jeg lærte å leve med det, og nå er jeg her. Sånn er det med den saken.

Men hva var problemene ut over trangsynte engelske managere og mediefolk? Og hvorfor Schalke 04 i det forurensede Ruhr når han satt på tilbud fra klubber i Premier League? - Jeg ville vekk fra England. Jeg kunne ikke være der lenger. Men hvorfor vil jeg holde for meg sjøl. Det er privat . Du kan ikke beskylde Norges førstevalg for å være en feiging i valg av arbeidsgiver. Nok en gang har han gått til en klubb med høy profil. Og Schalke har keeperen Oliver Reck, som om et par måneder er tilbake fra skade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer