- Litt herlig

GELSENKIRCHEN (Dagbladet): Ny klubb, nytt hus, ny bil og nytt humør. Frode Grodås føler seg hjemme midt i tjukkeste Industri-Tyskland. Og lørdag reddet han Schalkes 1- 0-seier gjennom en dobbeltredning med høy temperatur åtte minutter før slutt. Og fikk TV-klem av treneren.

- Det var litt herlig, sier Frode Grodås til Dagbladet.

Du kan ikke beskylde ham for å ta av. Og er det en norsk proff der ute i Europa som tilfeldigvis ikke vet hvordan man skal forholde seg til motgang, bør han ringe nasjonens landslagskeeper umiddelbart. Og få en dyptgående innføring. - Det er bare å spille godt - da er det ikke noe problem, sier Grodås. Lørdag ettermiddag skjønte plutselig 48000 mennesker på Parkstadion i Gelsenkirchen at Schalke 04 hadde kjøpt en skikkelig keeper. Ikke en treningsnarkoman reserve.

Det å spille godt er den smale veien ut av all motgang. Men alt det andre kan du ikke lese deg til. Er du fotballspiller, og ikke journalist, er det lurt å spørre Frode Grodås.

Måtte vekk

- Jeg følte meg ofte urettferdig behandlet, sier Frode Grodås. - Jeg følte at enkelte ville ha meg vekk, og at jeg ikke ble bedømt for det jeg presterte på fotballbanen. Men jeg lærte å leve med det, og nå er jeg her. Sånn er det med den saken.

Men hva var problemene ut over trangsynte engelske managere og mediefolk? Og hvorfor Schalke 04 i det forurensede Ruhr når han satt på tilbud fra klubber i Premier League? - Jeg ville vekk fra England. Jeg kunne ikke være der lenger. Men hvorfor vil jeg holde for meg sjøl. Det er privat . Du kan ikke beskylde Norges førstevalg for å være en feiging i valg av arbeidsgiver. Nok en gang har han gått til en klubb med høy profil. Og Schalke har keeperen Oliver Reck, som om et par måneder er tilbake fra skade.

Ny keeperkonurranse

Og: Han er tysk og god. - Det er ikke noe tema - han er langt unna, sier Grodås. Han vil heller snakke om den tilliten han føler fra trener Jupp Stevens og om hvor overraskende fint han synes det er å bo i Tyskland. - Jeg er positivt overrasket over klubben og byen. Og veldig glad for at jeg kom fort vekk fra England.

Serieåpningena forrige helg endte med tre baklengsmål. Grodås fikk kritikk og følte seg nok en gang urettferdig behandlet. Men så gjorde han som vanlig, gikk i seg sjøl og brukte en landskamp til å bygge seg opp. - Folk var nysjerrige, det var viktig å få vist seg fram i den første hjemmekampen, sier Frode. Som har lagt løpet: - Jeg flytter ikke herfra.

HELT: Frode Grodås skrive autografer etter formiddagstreningen i går.