Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Litt kameratslig lobbing

VIF - RBK 3 - 2. I perlehumør etter seier og enda en lobbscoring på RBK-keeper Espen Johnsen, gikk Steffen Iversen ut i Oslo-kvelden for å snakke med Kjetil Rekdal. Om den eventuelle framtida i Vålerenga.

ULLEVAAL (Dagbladet): VIF-koner og kjærester var i bursdagsselskap i går kveld. Samtidig hadde Kjetil Rekdal planlagt en bytur med gutta. Og øverst på menyen sto samtalen han skulle ha med Steffen Iversen.

VIF-treneren begynner nemlig å bli utålmodig.

-  Jeg har et konkret tilbud fra en utenlandsk klubb, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

-  Jeg vil ikke si hvilken klubb det er, men de siste dagene har det begynt å surre rundt i hodet mitt. Så sånn sett kan du godt si at det begynner å nærme seg en avgjørelse.

Og:

-  Jeg aner ikke hva jeg skal velge.

Fordi:

-  Det er viktig å velge riktig, fortsetter Steffen Iversen.

-  Jeg går ikke fra Vålerenga bare fordi jeg får bedre betalt et annet sted. For jeg har det så bra her og har veldig lyst til å fortsette. Og jeg går helt sikkert ikke til en middels klubb for mye penger.

Mer Johnsen-mobbing

Vålerenga og Steffen Iversen var høyt oppe i går kveld. De hadde slått Rosenborg for andre gang på rad, de hadde beholdt gruppeledelsen i Royal League og de hadde i perioder spilt glitrende fotball. Og på toppen av det hadde altså Steffen Iversen lobbet inn nok en scoring på Espen Johnsen.

Akkurat slik han gjorde det da lagene møttes på Lerkendal.

Og akkurat slik han liker å mobbe RBK-keeperen på landslagstreningene.

-  Jeg måtte bare gjøre det, sier Steffen og gliser.

-  Jeg kunne skutt til siden, men når sjansen var der så var alt annet enn en lobb utenkelig. Og dermed var egentlig hele kampen gjort for min del.

-  Espen var som vanlig rasende og jeg bare lykkelig.

Dobbelt irriterende

-  Klart jeg ble irritert, innrømmer Espen Johnsen overfor Dagbladet.

-  Og veldig oppgitt. For det at vi fikk et baklengsmål var bare én del av elendighetet.

-  Når jeg i tillegg vet hvor glad og fornøyd Steffen blir når han får til noe sånt, blir det enda verre.

Men Espen Johnsen gir Steffen Iversen kreditt for mot. Og et godt stykke utført arbeid.

-  Hva kunne jeg gjort? sier RBK-keeperen.

-  Jeg kunne jo ikke stått på streken. Og lobben Steffen slo var helt perfekt. Samtidig som han hadde litt flaks med spretten på ballen.

Vålerengas 2- 0 handlet derimot ikke om flaks. I løpet av de ti første minuttene av andre omgang, da hjemmelaget leverte årsbeste, scoret de et mål i himmelen. For det var ikke bare Daniel Fredheim Holms kliniske og tidlige avslutningen det handlet om - det var like mye Steffen Iversens pasning inn i rommet til Jørgen Jalland, og sistnevntes hælpasning på den første berøringen.

Like drepende effektivt som det var blendende vakkert.

Rekdal refser Klanen

-  Men så trodde vi at vi hadde vunnet, sier Kjetil Rekdal.

-  For meg virket det som om spillerne hørte på publikum som raljerte og hånet Rosenborg. Og slik gjør du ikke ustraffet mot Norges beste fotballag - i det øyeblikket du blir breial kommer motgangen.

-  Sånn sett - fordi jeg ikke vil at vårt publikum skal oppføre seg sånn - kan du godt si at det var OK da det plutselig sto 2- 2.

Beordret seiersmålet

Men så fikk Vålerenga et frispark rundt midtstreken to minutter før slutt. Der og da beordret Kjetil Rekdal Erik Hagen opp i Rosenborgs straffefelt. Og Hagen, som hadde tenkt å bli stående på midtstreken og trygge 2- 2, ble selvfølgelig matchvinner da Steffen Iversens luftinnsats falt ned i beina hans.

Fordi det var Vålerengas dag.

Og fordi Kjetil Rekdal, for første gang på fem år, hadde spilt sitt eget lag på langoddsen.

MOBBE-LOBBEN: 1- 0 fra Steffen Iversens følsomme høyrefot og over Espen Johnsen.
REPRISEN: Vålerengas Steffen Iversen blir gratulert av Ardian Gashi og sender et ertende blikk mot en rasende RBK-keeper Espen Johnsen, etter at 1- 0-målet - nok en lobb fra Iversen over Johnsen - er et faktum.
MORO: Etter kampslutt var Espen Johnsen (t.v.) fort oppe på samme humør som Steffen Iversen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media