- Litt overraskende at Carew går til Stoke

Ola By Rise er Stoke-fan.

BLØ FOR DRAKTA: Ola By Rise (t.h) er Stoke-supporter og er klar på hva som må til for at John Carew skal lykkes på Britannia Stadium. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Se også Dv fra Scanpix på www.scanpix.no .
BLØ FOR DRAKTA: Ola By Rise (t.h) er Stoke-supporter og er klar på hva som må til for at John Carew skal lykkes på Britannia Stadium. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Se også Dv fra Scanpix på www.scanpix.no .Vis mer

Landslagets assistenttrener Ola By Rise regner med at John Carew har forsikret seg om at Stoke vil satse på ham.

Landslagets spydspiss meldte i dag overgang til Stoke. Han forlater Aston Villa etter en tung sisteperiode. Det var ikke overraskende at han valgte å forlate klubben.

- Men det er litt overraskende likevel at han går til Stoke. Det sitter ganske mange dyre spillere på benken i Stoke, og ganske mange gode spisser, sier By Rise til NTB.

Han er likevel ikke veldig bekymret.

Må blø for drakta - John er godt voksen nå, han har passert 30 og vært med i gamet så lenge at jeg regner med at han har gjort godt forarbeid. Jeg regner med at han og Tony Pulis (manager) er blitt enig om at han skal brukes. Jeg tror ikke Carew hadde gått dit for å havne på benken, sier Stoke-supporteren By Rise.

Han har fulgt klubben siden han var tolv år gammel. Dette venter Carew:

- Spiller du i Stoke, er det forventet at du blør for drakta. Det er et av de mest fysiske, helhjerta og dedikerte kollektivene i hele Premier League. Der forventes det 110 prosent.

Håper på bytteeffekt Carew er ikke uvant med klubbytter. Siden han gikk fra Vålerenga til Rosenborg, har han stoppet innom Valencia, Roma, Besiktas og franske Lyon før han nå har roet seg ned i England.

- Det som er viktig nå er at han får spilletid. Det er viktig både for John og for landslaget. Tidligere har man erfaringer med at når John bytter klubb, så har han vært veldig flink til å løfte spillet sitt. Det håper vi at han gjør igjen, sier By Rise.

En John Carew i ny klubb, med løftet spill og mer spilletid kan være gull verdt for Norge. I mars venter EM-kvalifisering mot Danmark. Norge står med full pott etter tre kamper.

(NTB)