- Litt rart at vi fikk straffe

Omdiskutert straffe sendte Alfheim til himmels.

(Dagbladet.no) Tromsø - Vålerenga 2-0

Vålerenga kom til Alfheim for å ta alle tre poengene, men et aggressivt og solid Tromsø-lag gjorde turen nordover sur for Martin Andresen og hans Vålerenga.Tromsø startet kampen veldig aggresivt, men slet med å komme til de store mulighetene. En straffesituasjon i andre omgang avgjorde kampen i hjemmelagets favør til stor glede for Tromsø-trener Steinar Nilsen.

- Jeg er kjempefornøyd med spillerne mine. Det viser at at prislappen ikke bestemmer hvor gode spillerne er, sa Nilsen til TV2 etter kampen.

Aggresivt Tromsø

Kampen hadde vært nokså jevnspilt frem til straffesituasjonen. Tromsø gikk knallhardt ut fra start og presset Vålerenga høyt og tvang Oslo-laget til å gjøre feil.

Allerede etter fem minutter var Tommy Knarvik farlig frempå med et skudd, men dessverre for Tromsø hadde Troy Perkins full kontroll i Vålerengaburet.

Daniel Fredheim Holm har mye potensiale i seg, men har ikke slått ut i full blomst enda. Unggutten var usynlig i store deler av førsteomgang, men minutter før slutt fikk unggutten en gylden sjanse.

Et langt oppspill gikk midt mellom Koppinen og Reginiussen og Sead Ramovic så seg nødt til å leke sweeper og klarerte med brystet rett til Fredheim Holm som chippet over Ramovic men også over mål.

Tøffe tak:Gjensynet med Alfheim ble ikke som Lars Iver Strand (til venstre) hadde håpet på. Her i duell med Adriano Munoz. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix
Tøffe tak:Gjensynet med Alfheim ble ikke som Lars Iver Strand (til venstre) hadde håpet på. Her i duell med Adriano Munoz. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix Vis mer

Lagene gikk til pause uten mål, men Tromsø kom hardt ut i andre omgang.

Tvilsom straffe

Tromsø beholdt presset og stanset Vålerenga fra å skape noen ting fremover på banen. Defensivt hadde Vålerenga god kontroll, men fremover på banen ble de stanset av et bunnsolid stopperpar i Tore Reginiussen og Miika Koppinen.

Etter 69 minutter fikk Tromsø frispark førti meter fra mål. Tommy Knarvik lempet ballen inn i feltet og før noen fikk tid til å reagere hadde Svein-Erik Edvartsen blåst i fløyta. Straffe til Tromsø.

Sigurd Rushfeldt ekspederte ballen sikkert i mål, men de fleste satt nok fortsatt og lurte på hva som hadde ført til straffe.

- Litt rart at vi fikk straffe, innrømte Miika Koppinen til TV2.

Martin Andresen var også litt forundret over at det ble blåst straffe, men han innrømmer også at Vålerenga ikke hadde sin beste dag fremover på banen.

- Vi spiller bra defensivt helt frem til straffen, men vi gir ikke Tromsø nok trøbbel og spiller for mye langt og for lite gjennom midten. Det har vært mye fokus på holding, men nei, det er ikke straffe, sa Andresen.

Skråsikker Edvartsen

Dommer Svein-Erik Edvartsen var skråsikker på at hans vurdering av straffesituasjonen var riktig.- Fra min posisjon på banen var det ingen tvil om det, sa Edvartsen til Nordlys etter kampen.

- Alle dommere blåser straffe når de ser holding, men forutsetningen er jo å se det. Det er mange spillere i feltet, men i dag så jeg nr.16 (Dan Thomassen red.anm) holdt og da blåser jeg straffe. Det er jeg hundre prosent sikker på er riktig, sa Edvartsen.

Tamt Vålerenga

Vålerenga hadde ikke mye å stille opp med etter målet og Tromsø fortsatte å presse høyt og tvang Vålerenga til å gjøre feil.

Et langt oppspill fra Tromsø ble headet tilbake i farlig rom av en Vålerenga forsvarer og der kom Tommy Knarvik som sendte avgårde en kanon mot Vålerenga buret.

Ballen gikk i en fin bue over Troy Perkins og i mål. En flott scoring av den tidligere Sandefjord spilleren.

Dermed sikret Tromsø tre poeng i sesongens første hjemmekamp og Steinar Nilsens menn viser at de har potensiale til å henge med i toppen av årets tippeliga.

Flott scoring: Tommy Knarvik blir gratulert av Helge Haugen etter hans fantasitske 2-0 scoring.