- Litt skremt

Jakob Ingebrigtsen (21) liker dårlig hvordan andre utøvere oppfører seg i VM-byen. - Jeg tror kanskje folk har litt andre målsettinger for turen enn jeg har, sier han.

COVID: Jakob Ingebrigtsen er ikke spesielt begeistret for smittefokuset i VM-byen. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EUGENE (Dagbladet): Det er en egen stjerneaura rundt den regjerende OL-mesteren når han beveger seg rundt på universitetsområdet i Eugene.

Vi står utenfor utøvernes bosted. Området er fullt av deltakere fra ymse grener og nasjoner, men når Jakob Ingebrigtsen kommer tuslende fra et hotell like ved - er det mange som sender et ekstra blikk.

Selv holder han stålfokus på arbeidsoppgaven. Og det er liten tvil hva som lyser i øyene: Ingebrigtsen er her for å vinne.

Koste hva det koste vil.

I EGEN KLASSE: Jakob Ingebrigtsen på vei til pressetreff under VM i friidrett 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
I EGEN KLASSE: Jakob Ingebrigtsen på vei til pressetreff under VM i friidrett 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Skremt

Egentlig skulle hele den norske troppen bo sammen på University of Oregons campus - et steinkast fra VM-arenaen Hayward Field.

Men, som Karsten Warholm, har også Jakob Ingebrigtsen fått seg eget hotellrom under mesterskapet via 21-åringens hovedsponsor Nike.

Han tar ingen coronasjanser før han skal løpe 1500 meter og 5000 meter.

Ingebrigtsen, som nylig ankom VM-byen, er alt annet enn imponert over mange av konkurrentene som vaser rundt på universitetsområdet, et steinkast fra VM-stadion.

- Jeg er alltid interessert i å gjøre det jeg skal for å være så godt forberedt som jeg skal, og det vi ser er at folk er litt mer avslappet til smittevern enn de har vært før. Da er det bare å komme seg lengst mulig vekk, sier han til Dagbladet.

- Hva syns du om at folk er så avslappet?

- Det overrasker meg ikke, men jeg tror kanskje folk har litt andre målsettinger for turen enn jeg har. Jeg vil jo gjerne være så godt forberedt som jeg kan og så frisk som mulig. Jeg blir litt skremt av å se så mange utøvere og personer i støtteapparatet som ikke bryr seg om de blir smittet eller ei.

KLAR BESKJED: Jakob Ingebrigtsen om smittevern rundt VM-arenaen. Foto: Kristoffer Løkås
KLAR BESKJED: Jakob Ingebrigtsen om smittevern rundt VM-arenaen. Foto: Kristoffer Løkås Vis mer

Annet fokus

Det norske laget er nok de som har blant de aller strengeste tiltakene i Eugene. I kjølvannet av de fem positive testene - fire i støtteapparatet og 800-meterløper Hedda Hynne - har laget tatt grep.

VM-KLAR: Karsten Warholm har friskmeldt seg selv til VM, men en splitter ny supersko skaper hodebry for superstjernen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

- Vi er på precamp og prøver å være så flinke som vi kan med tanke på smitte, men så kommer vi hit og ser andre nasjoner, og da er det akkurat som at covid ikke finnes, sier Ingebrigtsen.

- Er de useriøse?

- Ikke nødvendigvis, men det blir litt sånn at noen syns det er viktig, mens andre ikke gjør det. For meg, og det norske laget, er det viktig å gjøre det vi kan for å være friske.

Den norske gullfavoritten skal løpe 1500 meter og 5000 meter i USA. Han starter med innledende heat på 1500 lørdag, før det venter semifinale mandag og finale onsdag. Fredag og søndag venter semifinale og en eventuelt finale på 5000 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer