- Litt skummelt å ha toppform

Karoline Bjerkeli Grøvdal er videre til finale på 5000 meter i OL.

GA ALT: Karoline Bjerkeli Grøvdal (t.h.) ble til slutt nummer fem. Foto: Lise Åserud / NTB
GA ALT: Karoline Bjerkeli Grøvdal (t.h.) ble til slutt nummer fem. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Karoline Bjerkeli Grøvdal (31) skal løpe 5000 og 10 000 meter i OL. Fredag var det forsøksheat på førstnevnte, hvor Grøvdal ble nummer fem i sitt heat og tok seg videre til finalen.

Tiden hennes ble 14.56,82 i heat to. De fem beste i hvert heat, i tillegg til de fem beste tidene, tok seg til finalen. Gudaf Tsegay fra Etiopia vant heatet på 14.55,74.

Grøvdal ble passert på oppløpet og var egentlig nummer seks i mål, men Francine Niyonsaba fra Burundi ble disket etter målgang. Tiden hennes hadde uansett vært god nok til å gå videre.

Grøvdal og resten av løperne i heat to hadde fordelen med at de kunne løpe på tiden til det som ble levert i heat en.

- Jeg prøvde å kalkulere at jeg skulle bli topp-5. Så er jeg kanskje litt for offensiv når det er to runder igjen, så jeg får det litt på oppløpet og så er det ikke så godt å se at det kommer to veldig raskt på slutten der, så det ble sjetteplassen, det fikk jeg med meg. Men jeg hadde gått videre uansett, sier Grøvdal til norsk presse.

Hun føler ikke hun kunne gjort så mye annerledes.

- Og så er det alltid litt skummelt å ha toppform, for man vet aldri hvordan det slår ut. Men jeg føler jeg har gjort ting riktig og det var deilig å få det løpet her. Jeg tror jeg trengte den gjennomkjøringen. Selv om den var en rask 1000, føler jeg ikke det var en maks 5000 heller, så det er litt godt, sier Grøvdal.

Sportsnyhetene: Karoline Bjerkeli Grøvdal er klar for OL-finale. Video: Discovery +. Vis mer

I pressesonen legger man gjerne telefonene med opptak på et brett som holdes av en funksjonær, fordi journalistene må holde avstand til utøverne. Da Grøvdal fikk brettet foran seg, trodde hun først den ene telefonen var hennes.

- Det var ikke min!

Grøvdal viser deretter fram noen sårede legger, etter at det ble en del knuffing i feltet.

- Det er mine første skrammer på leggene. Det var litt knuffing i dag, det var det, sier Grøvdal og fortsetter:

- Jeg merket at det var dytting, og jeg måtte hele tiden være litt obs. Nå lå jeg jo inne med lista hele løpet, og syntes det var greit, og prøvde bare å roe meg ned og ikke bytte posisjoner, for det er da det skjer, sier Grøvdal, som fikk med seg at det også ble et fall bak i feltet.

VANT FØRSTE HEAT: Sifan Hassan fra Nederland. Foto: Lise Åserud / NTB
VANT FØRSTE HEAT: Sifan Hassan fra Nederland. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Hva kan vi forvente av deg i finalen?

- Det er vanskelig å si, men jeg skal være offensiv. Jeg vet at jeg er i god form, så da får jeg bare henge med så lenge jeg kan, sier hun til Dagbladet.

Finalen er førstkommende mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer