MIRAKULØS SNUOPERASJON: I den tredje siste kampen av 2007/2008 havnet Fulham, som lå nest sist på tabellen under 0-2 mot Manchester City, men Brede Hangeland (t.v.) og lagkameratene maktet å snu til 3-2 seier for senere å berge plassen i Premier League. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
MIRAKULØS SNUOPERASJON: I den tredje siste kampen av 2007/2008 havnet Fulham, som lå nest sist på tabellen under 0-2 mot Manchester City, men Brede Hangeland (t.v.) og lagkameratene maktet å snu til 3-2 seier for senere å berge plassen i Premier League. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Litt som da jeg var i bunnstrid med Fulham

Og da bør kanskje Danmark være advart?

• Kypros - Danmark: Direkte i fotballstudio fra kl. 20.30.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Brede Hangeland og Fulham virket fortapte idet Premier League-sesongen gikk mot slutten i 2008.

Tre runder før slutt lå de nest sist på tabellen, med fem poeng opp til sikker plass. Det gikk fra mørkt til mørkere da Fulham ble liggende under 0-2 i den tredje siste kampen mot Manchester City, men en mirakuløs snuoperasjon etter pause fikset 3-2-seier.

Fulham vant de siste to kampene også, samtidig som de fikk den nødvendige hjelpen, og til slutt berget de plassen på bedre målforskjell enn Reading.

Situasjonen virker nesten like håpløs for Norge nå som den var for Fulham da.

Nervøs Men det har skjedd langt større mirkaler i fotballen enn at Kypros tar poeng fra Danmark, og når Brede Hangeland ser kampen i Larnaca et sted i Stavanger i kveld, vil han tenke tilbake på nedrykkskampen han opplevde med Fulham.

NERVØS KVELD I VENTE: Brede Hangeland synes ikke det er noe hyggelig å se fotballkamper hvor han håper det ene laget taper. Samtidig er han nødt til å krysse fingrene for kypriotisk seier mot Danmark i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NERVØS KVELD I VENTE: Brede Hangeland synes ikke det er noe hyggelig å se fotballkamper hvor han håper det ene laget taper. Samtidig er han nødt til å krysse fingrene for kypriotisk seier mot Danmark i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Jeg kommer nok til å være nervøs. Det blir litt som bunnstriden i Fulham, der man satt og så kampene til de andre lagene, og håpet at de skulle tape. Det er egentlig helt fryktelig, sier Hangeland.

Men det gikk bra den gangen, og det kan selvsagt gjøre det igjen.

- Kampen på Kypros får vi ikke gjort særlig med, det er bare å krysse fingrene og ta resultatet som det kommer. Men går det i vårt favør blir det vanvittig spennende på tirsdag, sier Hangeland.

- Må følge med Da møter Norge Kypros hjemme på Ullevaal, mens Danmark tar imot Portugal i Parken. Om danskene ikke vinner i kveld, er de sannsynligvis pisket til å vinne den siste kampen, og det blir alt annet enn enkelt mot Cristiano Ronaldo & co.

De færreste regner med at Island kan lage problemer for Portugal i kveld, men om så skulle skje, må også portugiserne vinne i Danmark for å være sikre på å holde Norge bak seg.

- Jeg vil selvfølgelig følge med, men det spiller nesten ingen rolle, for man får ikke gjort noe med det. Det er resultatet etterpå som betyr noe. Det er nesten pining å se på, sier Hangeland.

ENERGIKICK: John Arne Riise mener minst ett kypriotisk poeng mot Danmark, vil frigjøre store mengder energi i den norske leiren.Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
ENERGIKICK: John Arne Riise mener minst ett kypriotisk poeng mot Danmark, vil frigjøre store mengder energi i den norske leiren.Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Om Danmark snubler mot Kypros er det nesten fristende å si at det er fordel Norge, men tanke på at vi har langt enklere motstand i siste kamp.

Hangeland uttaler seg mer diplomatisk.

- Jeg skal være såpass ærlig og si at jeg ikke studerer tabellen og kjenner til alle scenarier. Men jeg har fått med meg at vi heier på Kypros mot Danmark, smiler han.

Ballsikre At kyproiotene er i kapable til å lage trøbbel for danskene er han ikke i tvil om.

- Ja, i høyeste grad. Jeg tenker at om det var vi som var i Danmarks situasjon, og måtte dra til Kypros og hente tre poeng, ville jeg vært langt fra sikker på at vi greide det. Kampen vi hadde der nede (vant 2-1, journ.anm) var vanskelig, og de hadde sine kvaliteter, selv om de ikke er verdens beste.

- Hva var det som imponerte deg?

- De holdt ballen bra i laget, og var et hardtarbeidende og OK lag, som på ingen måte var enkle å slå. Det var en sliteseier. Danmark er selvsagt favoritter, men jeg vil ikke si at de har en lett kamp, sier Hangeland.

Energikick John Arne Riise sier det vil frigjøre masse energi i den norske troppen om Kypros skulle levere den nødvendige nødhjelpen.

- Da får vi ekstremt mye mer energi, det vil gi et sinnssykt kick foran tirsdagskampen. Om både Danmark og Portugal vinner får det motsatt effekt, da er vi en deppet gjeng fredag kveld. Men vi skal likevel prestere tirsdag og vinne uansett hva som skjer. Jeg håper Kypros kan gi Danmark kamp, sier Riise til Dagbladet.

AVHENIG AV HJELP: Norge trenger hjelp fra Efstathios Aloneftis (t.v.) og Kypros når de møter Daniel Agger og Danmark i Nikosia i kveld.  Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / SCANPIX / Jens Nørgaard Larsen
AVHENIG AV HJELP: Norge trenger hjelp fra Efstathios Aloneftis (t.v.) og Kypros når de møter Daniel Agger og Danmark i Nikosia i kveld. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / SCANPIX / Jens Nørgaard Larsen Vis mer