- Litt som med Tom Nordlie

Landslagsgutta om Roy Hodgson og Liverpool.

VERSTE LIGASTART PÅ 57 ÅR: Roy Hodgson har ikke fått Liverpool til å fungere. Her etter ligacupexiten mot Northampton på Anfield. Foto: AP/Tim Hales
VERSTE LIGASTART PÅ 57 ÅR: Roy Hodgson har ikke fått Liverpool til å fungere. Her etter ligacupexiten mot Northampton på Anfield. Foto: AP/Tim HalesVis mer

|||• Folkets landslag: Får du plass til 2 x Riise og Hangeland i din ellever?

(Dagbladet): Liverpool-sjef Roy Hodgson tøyer tålmodigheten til Liverpool-fansen for tida.

Én ting er klubbens trøbbel med eierne, klubben ser nå ut til å bli solgt til en ny amerikaner. Noe annet er at Hodgson har slitt med begrenset stall og liten transferlommebok.

Det unnskylder ikke sjokktap mot Northampton og Blackpool, og fansen ropte på Kenny Dalglish søndag. TV 2-ekspert Øyvind Alsaker sier til Dagbladet at det ser dårlig ut for Hodgson.

De norske landslagsgutta reiser til Kypros i dag, for EM-kvalifisering fredag kveld. Flere av spillerne kjenner 63-åringen godt - og uttalte seg før klubben tilsynelatende skiftet hender i natt.

- Fantastisk trener
Bjørn Helge Riise mener hans gamlesjef i Fulham har de kvalitetene som gjør at at supporterne på Anfield kan slappe av.

LIVERPOOOL-BÅND: John Arne Riise synes Liverpools sesongåpning er skuffende, mens lillebror Bjørn Helge har stor tro på manager Roy Hodgson. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
LIVERPOOOL-BÅND: John Arne Riise synes Liverpools sesongåpning er skuffende, mens lillebror Bjørn Helge har stor tro på manager Roy Hodgson. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

- Han startet dårlig i Fulham også. Han er en fantastisk trener. Folk må huske at han tok over en klubb nesten i krise. Over tid er jeg sikker på at han vil gjøre det bra med Liverpool - hvis han bare får tid på seg, sier lillebror Riise til Dagbladet.

- Det sies at treningene med Hodgson er kjedelige?

- Han bruker masse tid på formasjon og taktikk, det er litt det samme som med Tom Nordlie. Men det er derfor han gjorde det så godt med Fulham, og det er slik Norge har gjort det bra under Drillo. Etter to uker i Fulham visste jeg nøyaktig hvordan vi skulle spille.

Brede Hangeland ble en Premier League-gigant under Hodgsons ledelse på Craven Cottage, og han vil helst ikke spekulere i Hodgsons problemer på Merseyside.

- Jeg ser dette fra utsiden, og har ingen formening om hva som foregår. Jeg konsentrerer meg bare om egen klubb.

Skuffende og uforståelig John Arne Riise kjenner bare Liverpoool, ikke Hodgson. Roma-backen var på Anfield mellom 2001 og 2008.

RIISE-SAMMENLIKNING: Roy Hodgsons metoder på treningsfeltet likner på Tom Nordlies, forteller Bjørn Helge Riise. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
RIISE-SAMMENLIKNING: Roy Hodgsons metoder på treningsfeltet likner på Tom Nordlies, forteller Bjørn Helge Riise. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer

- Jeg bryr meg om klubben, men kan ikke drive på og uttale meg hver gang det går opp og ned med klubben. Det har vært mange nedturer i det siste. Det er synd, men lite jeg får gjort. Men det er skuffende og uforståelig å se at det går som det går, sier Riise til Dagbladet.

Han synes Liverpool er en klubb som fortjener å ligge i toppen, men tror på et sliteår.

- Hva mener du er det største problemet om dagen?

- I de årene jeg var der, var Liverpools styrke aggressiviteten og «kicket» ute på banen. Uansett hvordan vi spilte lå det i bunn. Sånn er det ikke nå. Det er sånt som gjerne skjer i motgang og når ting går nedover - da mister folk den aggressiviteten. Du ser det på kroppsspråket til alle, egentlig, supporterne også. Trua på å vinne hver kamp er ikke der nå. Den må de få raskt tilbake.

OSLO  20101005.
Brede Hangeland deltok da fotballandslaget  trente tirsdag ettermiddag på Bislett Stadion. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
OSLO 20101005. Brede Hangeland deltok da fotballandslaget trente tirsdag ettermiddag på Bislett Stadion. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer