Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Litt surt at jeg ikke skal spille mot England i kveld

Men King tar heller noen minutter VM-kvalik enn U21.

TRIVES PÅ TOPPNIVÅ: - Hvorfor er ikke jeg på det bildet?, fleipet Joshua King da han så banneret med Moa, Erik Huseklepp og Morten Gamst Pedersen utenfor Ullevaal. Unggutten kunne egentlig spilt U21-kamp mot England i kveld, men er glad for å være med A-landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TRIVES PÅ TOPPNIVÅ: - Hvorfor er ikke jeg på det bildet?, fleipet Joshua King da han så banneret med Moa, Erik Huseklepp og Morten Gamst Pedersen utenfor Ullevaal. Unggutten kunne egentlig spilt U21-kamp mot England i kveld, men er glad for å være med A-landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I kveld spiller Norges U21-landslag en helt avgjørende gruppekamp borte mot England, i jakten på sluttspillplass i neste års EM.

Norge må slå England for å vinne gruppa, mens uavgjort trolig også sikrer omspillskamper. Hjemme i Oslo sitter flere unggutter som gjerne skulle bidratt, men som i stedet skal hjelpe a-landslaget til en opptur mot Slovenia i morgen.

- Jeg hadde gledet meg sykt til den kampen. Jeg var skadd mot England sist, og fikk ikke vært med da, og jeg har masse venner i England som skulle komme og se på i kveld, sier Joshua King til Dagbladet.

- Men det ble jo vinn-vinn for meg å bli tatt ut her. Det er litt surt at jeg ikke får være med mot England, men det er samtidig positivt at jeg fikk være med ett hakk opp, sier han.

Morsommere med Ullevaal
King kom inn som frisk innbytter mot Island, en prestasjon som trolig gjør at han får tid også mot på Ullevaal i morgen.

På spørsmål om han heller ville vært med ungguttene mot England enn å få noen minutter mot Slovenia, er han imidlertid klar:

- Kan du velge mellom å spille på Ullevaal, og prøve å avgjøre foran hjemmefansen i en VM-kvalik, så er det så klart kulere enn å spille for U21. Det er derfor alle spillerne på U21 jobber for å komme opp hit. Nå som jeg har fått sjansen må jeg jobbe for å ta den. Men derfor håper jeg også gutta vinner i kveld, for det hadde vært dritkult å spille EM om vi skulle komme oss gjennom playoffen også, sier Manchester United-proffen.

Det tror han er mer enn mulig.

- Jeg tror gutta er klare. Selvtilliten bør være på plass etter 3-1 mot Belgia, og jeg tror de kan sikre i hvert fall ett poeng, om ikke tre. Men det blir tøft, det er Premier League-spillere de møter, og det blir noe annet enn det de er vant til. Jeg gleder meg til å se kampen i kveld, jeg får håpe hotellet har kanalen, sier King.

Ball i hatt med Belgia
Markus Henriksen fikk bare ett minutt mot Island, uten at det gjør at han ønsker seg til England og U21-fotball.

Samtidig har også han klokkertro på sine jevngamle i kveld.

- Alle vil selvfølgelig være på det øverste nivået. Men så tror jeg også de andre gutta klarer seg bra med det laget de har. Det viste de mot Belgia også. Jeg blir ikke overrasket om de går av med seieren i England. Det blir så klart tøft, men vi bør ha poeng der, og det tror jeg gutta får til, sier han til Dagbladet.

- Jeg har snakket med dem som spilte mot Belgia, og fått gode tilbakemeldinger. De sier de spilte nesten ball i hatt med Belgia i perioder, og det er godt gjort, for Belgia er en bra nasjon, sier Henriksen.

Han mener generasjonen som er på vei opp også snart kan bidra til at a-utgaven av det norske landslaget vil kjempe om sluttspillplasser og gruppeseire.

- Det ser veldig bra ut. U21 har mange som spiller i utlandet, og så og si alle som holder til i Tippeligaen spiller også. Det er lenge siden et U-lag har gjort det så bra i en kvalik. Vi spiller god fotball i tillegg til at vi vinner kamper, sier Markus Henriksen, og legger til at han er høyaktuell dersom det skulle bli EM i Israel neste år.

- Det vil være helt fantastisk å delta i et sånt mesterskap, slår han fast.

TROR PÅ POENG: Både King og Markus Henriksen tror U21-gutta gjør jobben mot England i Chesterfield. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TROR PÅ POENG: Både King og Markus Henriksen tror U21-gutta gjør jobben mot England i Chesterfield. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media