Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Litt surt at sølvet glapp

Bronse-Gløersen håper han får gå stafett.

SEKUNDERES: Steinar Mundal sekunderer Anders Gløersen mot tidene til Johan olsson. Det hjalp ikke. Svensken ble for sterk. Men Gløersen var veldig fornøyd med VM-bronsen. Foto: Bjørn Langsem
SEKUNDERES: Steinar Mundal sekunderer Anders Gløersen mot tidene til Johan olsson. Det hjalp ikke. Svensken ble for sterk. Men Gløersen var veldig fornøyd med VM-bronsen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): - Da det sto +3 sekunder på sekunderingsplaktene øynet jeg et gullhåp. Men Johan Olsson avsluttet vanvittig sterkt og jeg hadde ikke mulighet til å matche tidene hans mot slutten. Han var bedre enn meg. Så enkelt er det.

- Derfor kan jeg ikke være skuffet over at han slo meg, det er faktisk helt greit, sier Anders Gløersen etter VM-bronsen på 15 kilometeren.

Til slutt var Gløersen 1,4 sekunder unna sølvet.

- Men jeg skal innrømme at det var litt surt da Maurice Manificat snek seg inn til sølvmedaljen bare noen få sekunder foran meg. Men det er lite jeg kan gjøre med det. Jeg gikk det jeg maktet, og selvsagt er jeg fornøyd med å stå her med en VM-medalje.

- Det har vært sesongens store mål. Jeg la om treninga en del for å kunne komme med og få gå denne distansen, sier Gløersen, som til daglig holder hus på sprintlandslaget.

Kvalet som andrereserve Men siden han er skøyteekspert har han i lang tid visst at en plass på den klassiske sprinten i Falun ville bli mer enn vanskelig. Derfor siktet han seg inn på 15 kilometeren.

Og da han vant et verdenscupløp på nettopp den distansen i Davos før jul, var den saken egentlig grei.

- Det løpet betydde nok alt egentlig sier han.

Historien bak hvordan han i det hele tatt fikk gå det løpet, er noe spesiell.

- Jeg var vel andrereserve, men hadde flaks. Først trakk Pål Golberg seg fra løpet, så fikk Didrik Tønseth akutt blindtarmbetennelse. Og da var jeg inne, sier Gløersen.

Frister med mer Oslo-gutten har nådd målet sitt - å ta en VM-medalje.

Men han håper ikke VM stopper der.  Martin Johnsrud Sundby er fortsatt høyst usikker på stafetten, og tredjeetappen er dermed fortsatt "ledig". Søknadet Gløersen la inn i går lkigger høyt i trener Trond Nystads søkerbunke.

- Han har levert en kvalifisert søknad. Ingen tvil om det, sier Nystad.

- Jeg håper jo jeg får gå. Jeg er i form og føler jeg har noe å bidra med, sier Gløersen til Dagbladet.

- Blir du skuffet om du må stå over?

- Det gjør jeg nok. Men jeg respekterer at det ikke er jeg som tar ut laget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!