- Litt vanskelig med all fotballen

Heming Olaussen trimmer så mye han rekker.

• Nå er det kun fire dager igjen av Sykle til jobben. Logg aktiviteten din nå, så er det gjort for denne gang.

(Dagbladet.no): Leder for Nei til EU, Heming Olaussen, ble for kort tid siden utfordret av datteren sin til å begynne å trimme. Datteren, stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen, skrev kontrakt som generalen skrev under uten å mukke.

Dagbladet.no tok en telefon til Olaussen for å høre om han fortsatt er motivert og om han fortsatt sykler til bussen før og etter jobb.

- Jeg har vært en del på farta i det siste, så jeg har kanskje ikke fått trimmet så mye jeg burde ha gjort. Men jeg har syklet og gått turer så ofte jeg har kunnet.

Olaussen legger også til at med fotball på TV hver eneste dag, har det kortet litt ned på motivasjonen.

- Jeg er like glad i fotball som datteren min, og da kan det bli vanskelig. Heldigvis har jeg min kone som støtter meg og som motiverer meg når det går litt trått, sier han, og legger til at han helt klart kommer til å fortsette med trimmingen.

Stortingsrepresentant Thorkildsen er fornøyd over farens innsats så langt.

- Jeg har ikke fått fulgt opp så veldig mye, men jeg har snakket med han en del. Og hadde han ikke gjort som avtalen sier, hadde helt sikkert kona hans sagt i fra, sier Thorkildsen til Dagbladet.no.

FORNØYD DATTER:  Thorkildsen er fornøyd over faren sin, selv om Olaussen føler han kunne ha trimmet litt mer systematisk. Alle foto: Elin Davidsen/ Dagbladet.no
FORNØYD DATTER: Thorkildsen er fornøyd over faren sin, selv om Olaussen føler han kunne ha trimmet litt mer systematisk. Alle foto: Elin Davidsen/ Dagbladet.no Vis mer

Olaussen er en av tusenvis av mennesker som de siste ni ukene har syklet til og fra jobb. I løpet av perioden har Dagbladet.no gitt leserne gode tips om alt fra sykkelturer i Norge til barneseter og henger.

KONTRAKT: Kontrakten signert av Olaussen og skrevet av Thorkildsen.