Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liu følges av alle i helgas toppmøte

Må rette opp inntrykket på hjemmebane etter OL-fadesen.

TILBAKE: Liu Xiang nærmer seg et nytt OL, i London fire år etter den enorme nedturen på hjemmebane i Beijing.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder/Files
TILBAKE: Liu Xiang nærmer seg et nytt OL, i London fire år etter den enorme nedturen på hjemmebane i Beijing.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder/Files Vis mer

Liu Xiang kommer til å ha alles øyne rettet mot seg når han går i startblokkene for å løpe korthekken i Diamond League-stevnet i Shanghai søndag.

På hjemmebane, i sin egen by, kommer tilhengerne til å sjekke om de tror han er i stand til å vende tilbake på den olympiske seierspallen i London-OL neste år.

Han gikk til topps på korthekken i Aten i 2004, men klarte ikke å forsvare gullet på hjemmebane i Beijing i 2008 på grunn av en skade. Han måtte trekke seg før forsøket, og da han haltet av banen uten å ha løpt en meter, gråt bokstavelig talt hele Kina.

Nå er han tilbake for fullt, og han sier selv han føler seg i stand til å klatre opp på seierspallen i London neste sommer. Om han har rett får man det første signalet på i Shanghai til søndag.

Deretter må han overbevise i VM i sørkoreanske Daegu i august/september. Det blir det første store delmålet hans på vei til OL.

Det kommer til å bli et skikkelig toppmøte på 110 meter hekk i Shanghai søndag, for amerikaneren David Oliver, som klarte 12,89 sekunder på distansen i fjor, stiller mot hjemmehåpet Liu.

Det er også klart at Asafa Powell kommer for å løpe 100 meter, og der møter han, blant andre, Jaysuma Saidy Ndure. Også Andreas Thorkildsen stiller i Shanghai, og hans oppgave blir å rette opp det svake inntrykket fra sesongåpningen i Doha sist fredag, der han bare endte på en skuffende femteplass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media