Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liu slet med depresjon etter Beijing-OL

Hinket av banen i Fugleredet.

VANT I KINA: Liu Xiang fikk sin seier på hjemmebane da hjan vant hekkeløpet i Asialekene onsdag. Foto: REUTERS/David Gray
VANT I KINA: Liu Xiang fikk sin seier på hjemmebane da hjan vant hekkeløpet i Asialekene onsdag. Foto: REUTERS/David Gray Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Korthekkløperen Xiang Liu innrømmer nå at han slet med voldsomme depresjoner etter skaden som gjorde at han ikke kunne løp i Beijing-OL.

Han hinket av banen like før forsøket på korthekken i Fugleredet, noe som gjorde at både løperen selv, funksjonærene og nærmere 90.000 tilskuere på tribunene gråt så tårene sprutet.

- Jeg har ikke villet snakke noe særlig om det som skjedde i Beijing-OL, for jeg er bare blitt utrolig nedtrykt av det, men nå er jeg kommet over det. Det hender at jeg tenker på de demonene som fulgte meg etter skaden i OL, men nå gjør det ikke noe, for jeg vet jeg kan overvinne dem, sier Liu etter å ha vunnet gullet på korthekken i asialekene.

Han var regjerende olympisk mester etter å ha vunnet gullet i Aten i 2004. Han hadde verdensrekorden med 12,88 sekunder, men nå har han ingenting.

Skaden i foten gjorde at han ikke fikk sjansen til å forsvare OL-gullet sitt, og cubaneren Dayron Robles har overtatt verdensrekorden med ett hundredel.

- Det som skjedde i forbindelse med OL, og som jeg har slitt med etterpå, var ikke hyggelig, men det har lært meg mye om meg selv, sier Liu.

Han er på vei tilbake for fullt etter å ha vunnet gullet i Guangzhou med 13,09 sekunder. Nå har han rettet blikket mot VM neste år i sørkoreanske Daegu, og deretter er målet å ta tilbake gullet på 110 meter hekk i London-OL i 2012. (©NTB)

(NTB-AFP)

FIKK IKKE LØP: Xiang Liu kom seg aldri til start, her plages han av smerter før forsøket i 2008-OL. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
FIKK IKKE LØP: Xiang Liu kom seg aldri til start, her plages han av smerter før forsøket i 2008-OL. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!