Liv Grete: - Kroppen fungerer ikke

Anterselva: Liv Grete Skjelbreid Poiree (26) var totalt utslitt etter at hun hadde kjempet seg inn til 6. plassen i kvinnenes jaktstart søndag.

- Uff, dette var fælt. Kroppen fungerer ikke. Det er ille å skyte seks bommer, men det har sammenheng med at jeg sliter så fælt i løypa, sa Liv Grete, som var sjanseløs mot den suverene vinneren Magdalena Forsberg (33). Hun gikk inn seks sekunder på Magdalena på første runde, men fikk to bommer mens Sveriges ensomme skiskytteress feide ned alle blinkene. Løpet var kjørt der og da.

- Nå må jeg komme meg ned i lavlandet for å bli frisk. Jeg skal hvile ut i julen. Det holder ikke å presse seg når man ikke er frisk, sa hun.

Magdalena Forsberg kunne koste på seg to bommer og paradere inn til sin andre seier på to dager. Hun tok også ledelsen i verdenscupen, seks poeng foran Corinne Niogret fra Frankrike. Liv Grete gikk seg opp to plasser til 8. plass. Hun har imidlertid gått to løp mindre enn de andre.

- Det var en herlig følelse å gå gjennom sisterunden i forvissning om at jeg hadde vunnet. Jeg bommet med ett skudd på siste stående, men jeg hørte at også de tyske jentene bommet, og det var en lettelse. Jeg hadde liten lyst til å kjempe mot noen på siste sløyfa, sa «Magda».

Hun liker ikke å gå i tet.

- Det er mye artigere å jage bakfra. Når man starter først, kan det jo bare gå dårligere hvis man ikke skjerper seg. Men jeg bestemte meg for ikke å stresse, og gjøre som jeg alltid gjør, sa veteranen. Det holdt i lange baner.