LENGE I TENKEBOKSEN:  Liv Grete Skjelbreid avslører at hun hadde tenkt å trekke seg fra Brann-styret uansett. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
LENGE I TENKEBOKSEN: Liv Grete Skjelbreid avslører at hun hadde tenkt å trekke seg fra Brann-styret uansett. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Liv Grete: - Ville slutta i styret uansett

Bestemte seg før Tennfjord trakk seg.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid (40) røper at den interne striden mellom styremedlemmene og valgkomiteen ikke hadde noe å si for hennes valg om å slutte i Brann-styret.

- Jeg har vært i tenkeboksen lenge, selv om jeg ikke har fortalt det til alle rundt meg hele tiden, sier hun til Dagbladet.

Skiskytterlegenden med sju VM-gull og 22 verdenscupseirer kan en hel del om å prestere på toppnivå. Det var også bakgrunnen for at hun sa ja da Brann for ett år siden ville ha henne inn i styret.

Dramatisk
Selv var hun i Finland, som ekspertkommentator for NRK under VM i skiskyting, da onsdagens årsmøte i Sportsklubben Brann tok en vending det vil bli snakket om i årtier i både Bergen og resten av vårt langstrakte land.

For trolig er det bare i Bergen - og SK Brann - det kan utspilles scener som at den nyvalgte styrelederen (Kjell Tennfjord) trekker seg en drøy time etter at han ble klappet inn i sjefsstolen i Brann-systemet.

Og legger til at det samme gjelder for tre andre i styret samme slengen:

Tom Georg Olsen, Arild Christiansen og Liv Grete Skjelbreid.

Var ikke på valg
Skiskytterdronningen var ikke engang på valg på årsmøtet. Hun var bare halvveis i den to år lange perioden hun ble stemt inn for i fjor.

På dagen i går forklarte Skjelbreid omverdenen hvorfor Kjell Tennfjord hadde mandat til å orientere om at hun trakk seg:

- Jeg takket ja til å sitte i styret fordi Brann alltid har vært klubben i mitt hjerte. Jeg hadde samtidig en ambisjon om å bidra til en bedre prestasjonskultur. Mitt inntrykk nå er at det er mer en posisjonsorientering enn en prestasjonsorientering i klubben. Det har jeg ikke greid å påvirke, og derfor valgte jeg å trekke meg.

Og la til:

- Det er for mange skjulte agendaer i klubben.

- Bånn ærlig
Overfor Dagbladet legger hun til at avgjørelsen ikke kom brått - og hun ønsker å bli trodd når hun hevder at avgjørelsen ikke skyldes at årsmøtet via et benkeforslag fikk stemt inn Åshild Samnøy til fordel for advokaten Nina G. Sandnes.

- Jeg er bånn ærlig når jeg sier at jeg ikke er ute etter noen, og jeg er heller ikke i allianse med noen. Min beslutning skyldes helheten, selv om tidspunktet sikkert kommer overraskende på noen, sier Liv Grete Skjelbreid.

- Faktisk bestemte jeg meg allerede dagen før årsmøtet.

- Lei av syndebukker
- Du trekker deg altså ikke fordi Samnøy ble valgt inn i styret, på benkeforslag?

- Nei. Jeg er lei av jakten på syndebukker. Jeg er god venn med alle. Sannheten er at jeg hadde større ambisjoner for eget verv enn det jeg klarte å oppnå. Jeg har det ganske travelt, og når jeg ikke følte at jeg fikk gjort en god nok jobb, så ble avgjørelsen at jeg trekker meg, sier Skjelbreid.

- Ikke tenkt på
- Nå skal et nytt styre velges på en ekstraordinær generalforsamling. Vil du vurdere å si ja til en styreplass der, om du føler det blir en styresammensetning etter din smak?

- Vet du hva, den tanken har jeg ikke tenkt engang, så det er det helt umulig for meg å svare på. Nå er jeg på jobb i Finland, og fokuset mitt er her, sier hun.