Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liv Grete avgjør om Mjøndalen var Norlings siste strafferunde

Eller får han tilleggsminutter inn i 2015? Branns styremedlemmer i møte nå.

BANG, RETT NED: Liv Grete Skjelbreid Poirée er styremedlem i Brann. I dag har hun sittet i Norling-møter i Bergen. Foto: Bjørn Langsem
BANG, RETT NED: Liv Grete Skjelbreid Poirée er styremedlem i Brann. I dag har hun sittet i Norling-møter i Bergen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

(Dagbladet:) Styret i SK Brann har i flere timer sittet i møter i dag, for å diskutere hvilke grep som skal tas etter nedrykkssesongen 2014.

Både lokalavisene og supporterne krever at de ansvarlige for fadesen må gå, mens trener Rikard Norling selv har sagt at han ønsker å ta ansvaret for rotet han har stelt i stand. Og det betyr i hans verden å bli med ned for å bygge opp klubben på nytt.

Nå er det opp til Branns styre å stake ut klubbens videre kurs. Årsmøtet i februar stemte fram følgende medlemmer:

Leder: Rolf Barmen Tidligere Fyllingen-spiller. Far til Brann-talentet Kristoffer Barmen, noe som har skapt anspent stemning i og rundt klubben. Blant annet skal andre spillere ha følt at Kristoffer Barmen er blitt foretrukket i laget som følge av at han er styrelederens sønn - noe Bergens Tidende skrev om i sommer. Samme avis skrev også at Rolf Barmen skal ha vært svært misfornøyd med å se at sønnen ikke belønnes høyere på BTs spillerbørs.

Da Barmen ble valgt, brukte han Branns hjemmeside til å offentliggjøre sine skyhøye mål for klubben:

- Resultatene de siste årene har vært for dårlige. Nå har klubbens styre vært tydelige på at i 2014 er Branns ambisjon å ta medalje i Tippeligaen, og at det nå er slutt på å snakke om at Brann trenger tid for å prestere. Dette er jeg enig i. Jeg ønsker å se Brann ta medalje i Tippeligaen og vinne cupfinaler.

Nestleder: Mette Nora Sætre Fungerte som styreleder mot slutten av 2013. Det var dermed Sætre som satt øverst på Brann-pyramiden da Rikard Norling ble ansatt. Hun ville helst fortsette også, men valgkomiteen foretrakk Barmen.

- Jeg er overrasket over at man velger, og i det hele tatt har vurdert, faren til en spiller, sa Sætre da innstillingen ble klargjort, ifølge Bergensavisen.

Men hun aksepterte å stille til valg som nestleder. På årsmøtet i februar fastholdt hun at far og sønn Barmen var et probløem for klubben:

- Det er et problem, men det kan løses. Vi skal snakke frem løsninger, men det er viktig at vi ikke later som om det ikke er noe problem, mener Sætre.

Styremedlem: Liv Grete Skjelbreid Poirée Tidligere skiskytter med sju VM-gull på CV-en. Inne i sin første periode i Brann-styret. En av få som uttalte noe til pressen da styret ankom Brann stadion for sitt møte i dag:

- I alle prestasjonsgrupper er det viktig med gode evalueringer. Jeg tror det blir et godt møte, sa Skjelbred Poirée til TV 2.

Ved styreinntredenen uttalte hun til Brann.no:

- Jeg vet hvordan en idrettsutøver skal prestere under press, hvordan man takler motgang og hvordan unge utøvere må jobbe for å nå toppen. Jeg er takknemlig for å bli spurt og diskuterte bare med meg selv før jeg etter kort tid takket ja til innstillingen. Nå håper jeg å gi mitt bidrag til at Brann og Vestlandet skal markere seg i Fotball-Norge.

Styremedlem: Cato Guntveit Tidligere klubbhelt med 235 kamper for Brann. Ble cupmester i 2004 og seriemester i 2007. Fikk også et par gode år i Aberdeen rundt årtusenskiftet.

Styremedlem: Henrik Lie-Nielsen Brann-tilknytning fra aldersbestemt fotball, og fra tribunen. 37-åring som har så mange styreverv at de fyller en pergamentrull.

Styremedlem: Åshild Samnøy Var redaktør for supporterbladet Den 12. Mann. Kom inn i styret gjennom det som Bergens Tidende omtalte som et «supporterkupp».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling