Liv Grete ferdig i VM

- Det har gått fra topp til bunn. Jeg håper det går fra bunn til topp også, sier Liv Grete.

HOCHFILZEN/OSLO (Dagbladet.no): På en pressekonferanse i Hochfilzen i formiddag opplyste Liv Grete Poiree at VM er over for hennes del.

Skiskytterstjernen har slitt med et virus i vinter, men satset på å bli klar til VM i Østerrike. Hun forsøkte derfor å sove seg i VM-form.

Det gikk ikke som hun håpet på, og sprinten på lørdag endte med en skuffende 37. plass. Hun gikk derfor ikke noen av de to andre rennene kvinnene har gått.

- Jeg skjønte etter sprinten at kroppen ikke fungerer som den skal, og det er ikke noen kjekt å stille i VM når jeg ikke er i form, sier hun til Dagbladet.no

Nå er det altså klart at hun dropper både stafetten på fredag og fellesstarten på søndag.

Hardkjør

Liv Grete kommer nå til å se an formen, og så se om hun kan gå NM i Mo i Rana.

Neste hovedmål er å komme i form til neste års OL i Torino.

UT PÅ TUR: Liv Grete Poiree holder seg ikke helt i ro, selv om VM er over. Her skal hun ut på en liten tur, med pressen hengene etter. Foto: BJØRN LANGSEM
UT PÅ TUR: Liv Grete Poiree holder seg ikke helt i ro, selv om VM er over. Her skal hun ut på en liten tur, med pressen hengene etter. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Nå skal jeg trene til OL, men denne gangen skal jeg ta det rolig.

Hun har nemlig utsatt seg selv for et hardkjør i år, og det har tatt knekken på henne. Ifølge lege Lars Kolsrud er ikke Liv Grete lenger syk, bare i dårlig form.

- Det har blitt for mye hardkjør i forhold til restitusjon denne sesongen. Det må jeg regulere til neste år, sier Poiree.

Fra topp til bunn

I fjorårs-VM vant Liv Grete Poiree fire gull. Hun var mesterskapets ubestridt dronning. Nedturen er stor.

- Dette er trist, men jeg må bare akseptere det. Jeg er ikke bitter, sier hun til Dagbladet.no.

Og som hun sier det:

- Det har gått fra topp til bunn. Jeg håper det går fra bunn til topp også.

Liv Grete reiser ikke hjem fra Østerrike, selv om hun ikke skal gå flere løp. Hun blir igjen for å støtte ektemannen Raphael Poiree.

Og tida framover skal hun ikke bare bruke på egen restitusjon og trening.

- I påska skal jeg lære Emma (datteren, red.amn.) å gå på ski.

Liv Kjersti Eikeland (kusina til Liv Grete) går nå inn på stafettlaget. Der går hun sammen med Linda Tjørom, Gunn Marit Istad Kristiansen og Tora Berger.

- Vi har medaljesjanser om alle fire går et optimalt løp. Ofte er det nemlig slik at storfavorittene misser i VM, sier Liv Grete.

• Dagbladet.no følger herrenes 20 km direkte klokka 14.15.

BLE MED FØRSTELØPET: Liv Grete Poiree er ikke i form og kommer ikke til å gå mer i VM.
SATSER MOT OL: Liv Grete går her ut fra en sjekk hos lege Lars Kolsrud (bak) tidligere i VM. Nå vender hun blikket mot Torino.