Liv Grete gamblet med fellesstarten

Liv Grete Skjelbreid var fullstendig tom etter en knallhard stafettetappe. Nå frykter hun at det kan ødelegge hennes sjanser på fellesstarten i morgen.

- I morgen blir det alt eller ingenting. Men jeg måtte bare satse i dag. Jeg gikk det jeg kunne for laget, og vi hadde jo mulighet til medalje ganske lenge, sier Liv Grete.

Hun hadde bare femte beste tid på tredje etappe, og 18. beste tid totalt. Det skyldtes først og fremst fem ekstraskudd og en strafferunde. I langrennssporet var det knapt noen som gikk raskere enn vår sprint-verdensmester.

- Det gikk bra i sporet. Jeg prøvde å ta sekunder hele veien. I en stafett kan hvert sekund telle i kampen om medaljer, sier Liv Grete.

Etter fantomløpet på sprinten, ble det skikkelig nedtur på jaktstarten dagen etter. Nå frykter Liv Grete at fellesstarten i morgen ikke blir noen suksess.

- Jeg skal forberede meg så godt jeg kan i løpet av kvelden, og det blir viktig med restitusjons-trening. Men det er ikke sikkert det holder. Jeg trenger som regel en dag eller to etter et løp der jeg har tatt meg helt ut, sier Liv Grete.

Også Gunn Margit Andreassen og Gro Marit Istad er kvalifisert til fellesstarten. Vår beste på stafetten, Ann Elen Skjelbreid, må se løpet fra tribunen.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

GAMBLET: Liv Grete (t.h) overtok for Ann Elen og gikk en god etappe.