Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liv Grete gamblet og tapte

Liv Grete Skjelbreid hadde sjansen til å sikre norsk medalje på VM-stafetten i dag, men sprakk på siste skyting og skled resignert over målstreken på fjerdeplass.

- Jeg følte presset fra de bakfra og gamblet. Denne gangen gikk det dessverre ikke, sa Liv Grete Skjelbreid.

Tyskland utklasset konkurrentene igjen og tok landets fjerde VM-gull gjennom tidene. Russland fikk en vanskelig start, men Olga Romasko og Albina Asjatova viste klasse og avanserte fra køen til pallen. Franske Corinne Niogret parkerte Liv Grete Skjelbreid på siste skyting og snøt Norge for det som lenge så ut til å være en sikker medalje.

Liv Grete Skjelbreid ga opp mot slutten av løpet, avstanden fram til lagene foran ble for stor. Lagvenninnene Ann-Elen Skjelbreid, Gro Marit Istad og Gunn Margit Andreassen trøstet så godt de kunne, og mente det samme kunne skjedd dem. Liv Grete ble tilgitt i målområdet.

Gamblet

- Du føler deg ikke helt høy i hatten når du bommer tre ganger på den avgjørende skytingen, men det er lite å få gjort med etterpå. Jeg følte meg presset av de andre, men var ikke stresset. Gamblet nok likevel med litt for rask skyting, sa Liv Grete.

- Pulsen var høy da jeg kom inn på standplass. Jeg visste at jeg trengte mer tid enn de andre på skytingen, og hadde tatt i litt for mye i den siste bakken. Dessuten skjøt de andre i rakettfart, de bare forsvant for meg.

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet over å ha rotet bort dette, men slik er det i stafett. Vi må nok trene mer på skyting under press, det er tøft å beholde roen når du kommer inn til siste skyting.

- I motsetning til Tyskland har vi nedprioritert stafett-trening i år. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er bare blitt slik. Foran VM på hjemmebane neste år skal vi være mye bedre forberedt, lovet Liv Grete Skjelbreid.

Klatret

De norske jentene klatret på resultatlisten etter en ruskete åpning av Ann-Elen Skjelbreid. Hun bommet tre ganger på første liggende, men hentet seg inn med ekstraskuddene. Norge kom imidlertid på etterskudd fra start, og vekslet nesten minuttet bak da ledende Ukraina.

Gro Marit Istad gjennomførte en grei etappe. Med bare to ekstraskudd og brukbart fart i sporet gikk hun Norge opp fra 9. til 6. plass, og Gunn Margit Andreassen fikk et fint utgangspunkt.

Andreassen skjøt godt, men farten i sporet var for dårlig. Hun matchet ikke Tysklands Katrin Apel, som la grunnlaget for seieren med en solid tredjeetappe. Den norske jenta vekslet likevel på en meget oppløftende tredjeplass, drøye to minutter bak Tyskland.

Det så lovende ut for Liv Grete Skjelbreid, som dessverre ikke klarte å følge opp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media