...Liv Grete glemte møtet...

I fravær av Liv Grete Skjelbreid Poirée (29) tok Gunn Margit Andreassen (30) grep og bestemte startrekkefølgen på det norske laget til dagens kvinnestafett.

OBERHOF (Dagbladet): Etapperekkefølgen ble bestemt på et møte klokka 09.30 i går. Liv Grete trodde det var 10.00 - og dukket derfor aldri opp på møtet hvor den endelige kabalen ble lagt.

Derfor fikk hun heller ingen påvirkning på uttaket. Med litt uenighet i gruppa skar veteranen Gunn Margit Andreassen igjennom og bestemte at Linda Tjørhom (24) skulle åpne for Norge, fulgt av Gro Marit Istad Kristiansen (26), henne selv og Liv Grete Skjelbreid Poirée på sisteetappen.

Lirhus ikke enig

- Dette er mitt lag. Noen måtte bestemme, smiler Gunn Margit Andreassen fornøyd.

Kvinnenes landslagssjef Odd Lirhus bekrefter overfor Dagbladet at han lot jentene sjøl styre rekkefølgen. Sjøl om han ikke var helt enig i rekkefølgen.

- Laget hadde kanskje ikke blitt akkurat sånn om jeg hadde bestemt. Men ikke så langt unna. For meg var det viktigere at jentene føler seg bekvemme på den etappen de blir satt opp, sier Lirhus til Dagbladet.

Han røper ikke hvilken rekkefølge han hadde, men trolig ville han satt opp lagets sikreste skytter, Gunn Margit Andreassen, på sisteetappen.

Det ville derimot ikke Gunn Margit.

- Om jeg hadde hatt en veldig god følelse etter de første rennene i VM ville sisteetappen passet meg bra, men nå tror jeg det beste vil være å sette Liv Grete på ankeretappen. Ikke minst kan det være en fordel psykologisk. Om Liv Grete kommer inn på siste skyting sammen med en annen, vet konkurrenten at hun må gamble på standplass for å få et forsprang på Liv Grete i sporet, sier Gunn Margit.

Joker

Hun mener at hun sjøl kan bidra best på den nest siste etappen.

- Jeg liker meg litt uti løpet, hvor nervene og dramatikken begynner å komme. Jeg er flink til å holde hodet kaldt, og kan være en liten joker. Da ville det vært misbruk å ha meg på første etappe, sier Andreassen til Dagbladet.

Friskmeldte Linda Tjørhom ville egentlig gå tredjeetappen, men Gunn Margit følte at det beste for laget ville være at Tjørhom gikk først.

- Linda har god erfaring fra førsteetapper, skyter godt og er flink til å henge på de foran når det er nødvendig. Det er en viktig egenskap i starten på stafetten.

Liv Grete syntes det var greit å bli satt opp på sisteetappen, men håper å unngå en ren spurtduell.

Russland favoritter

- Jeg er ikke verdens raskeste i en spurt, men håper å knekke de andre før oppløpet om vi er i posisjon til å kjempe om gullet, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet. Hun utroper Russland og Frankrike til de to største favorittene, fulgt av Tyskland, Norge, Bulgaria og Hviterussland.

GLEMTE SEG: Skiskytterjentene skulle diskutere uttaket til dagens stafett, men Liv Grete Skjelbreid Poirée (t.v.) glemte alt samme. De øvrige jentene - Gunn Margit Andresen, Gro Marit Istad Kristiansen og Linda Tjørhom - var tøffere i uttaket enn i møtet med mikrofonen til Kanal 24.