Liv Grete kan tjene millioner

Liv Grete Skjelbreid Poirée startet sin stafettetappe mer enn to minutter bak teten og gikk i mål som vinner. Nå er hun verdt millioner.

Det imponerende comebacket etter fødselen, kombinert med en sprudlende personlighet, gjør at skiskytteren er en sponsors drømmeobjekt.

- Hun er en kommersiell drøm. Det er familielykke og sportslig suksess i comebacket, samtidig som hun ammer ei lita datter. Her er det full pupp, for å si det sånn! sier kommunikasjonsrådgiver Hans Geelmuyden, i firmaet Geelmuyden.Kiese.

Geelmuyden vil ikke spekulere på nøyaktig hvor mye skiskytterdronningen er verdt, men tror hun er et førstevalg hos sponsorene.

Beleilig suksess

- Ethvert firma som ønsker å lykkes i Norge, vil ønske å forbindes med henne. Og hennes suksess kommer ekstra beleilig fordi vi sliter i flere av våre andre paradegreiner, sier Geelmuyden.

Sponsorsjef Jacob Lund i Vital, skiskytternes hovedsponsor, er selvsagt helt enig:

- Det finnes ikke bedre sponsorobjekter i Norge enn Liv Grete. Hennes magnetiske utstråling, måten hun har kommet tilbake etter fødselen og hennes rolle som mamma, hennes integritet og naturlighet gjør Liv Grete helt enestående, skryter Lund.

Han sier skiskytterdronninga enkelt kan sikre seg kontrakter i millionklassen. Både Geelmuyden og Lund er imponert over hvor naturlig Skjelbreid Poirée tar med seg datteren på jobb.

- Det at hun har med seg datteren, øker populariteten. Om Emma hadde blitt værende hjemme, kunne Liv Grete fort blitt oppfattet som egoistisk av nordmenn, mener Geelmuyden.

Som skiskytternes sponsor vil Jacob Lund gjøre alt for å legge til rette for at Skjelbreid Poirée kan fortsette på toppnivå fram til OL i Torino i 2006.

- Det eneste Liv Grete mangler, er OL-gull, sier han.

Vanvittig løp

Liv Grete Skjelbreid Poirée gikk ut som Norges fjerde kvinne i stafetten 2 minutter og 11 sekunder bak teten. Hun åpnet med kanonfart i sporet og var ett minutt bak teten etter første skyting. Hun holdt farten, brukte to ekstraskudd på siste skyting, men var likevel bare 16 sekunder bak Frankrike og Russland på vei ut av standplass. Innen mål hadde hun passert alle og vant, 6,4 sekunder foran Russland og 19,2 foran Frankrike.

FINT DRIV: Liv Grete Skjelbreid Poirée i løypa i går, der hun tok inn over to minutter på konkurrentene.