Liv Grete lader opp med shopping

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet.no): Liv Grete Skjelbreid Poiree er mentalt sliten etter VM-gullet og belønner seg sjøl med en liten shoppingrunde i dag - i morgen skal gulljenta i aksjon på 15 km.

Norges skiskytterdronning krøp til køys hos ektemann Raphael Poiree kl. 23 i går kveld. Men selv etter en lang natts søvn merker hun at VM-gullet i går også kostet litt.

- Jeg har sovet godt. Men i dag merker jeg likevel at jeg er sliten. Det ble mye oppmerksomhet i går. Men det har selvsagt vært gøy, sier Liv Grete til Dagbladet.no.

Med 15 km individuelt i morgen blir det lite tid til avslapning for skiskytterjentene. Gulljenta har trent lett i dag for å omstille seg til en ny konkurranse, og unner seg en liten bonus i ettermiddag.

- Jeg skal shoppe og og koble helt ut i dag. Om jeg ikke har svart belte i shopping er det i hvert fall ikke langt unna, ler Liv Grete.

I Kollen-VM ifjor vant Liv Grete to VM-gull. Men hun sleit på morgendagens distanse og ble nummer 32.

- Jeg har en annenplass som bestenotering, fra OL-sesongen i 1998, sier hun, og frykter ulike forhold i løypene i morgen.

Det er meldt regn etter kl. 12, og løpet starter kl. 13.30. Seinere i dag trekkes startlista.

- Jeg håper å unngå å starte altfor seint, sier hun.

Starttidspunktet for jentene i morgen ble flyttet for å unngår TV-krasj med alpin-utforen fra VM i Østerrike. Liv Grete har ikke noe mot at skiskytingen må vike.

- Det er forsåvidt helt greit. Det viktigste er at folk får se oss på TV.

  • Dagbladet.no følger jentenes 15 km direkte kl. 13.30 i morgen.
BOBLER AV GLEDE: Liv Grete feiret gullet i boblebadet med champagne.