Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liv Grete mangler bare formen

Liv Grete Skjelbreid Poirée (30) har sju VM-gull. Men et OL-gull henger aller høyest. Derfor har hun allerede detaljplanlagt løpet fram mot Torino-OL.

Under prøve-OL i Torino i disse dager får Liv Grete en føling med hva som venter henne om ganske nøyaktig ett år. Og tross en skuffende 22. plass på torsdagens 15-kilometer er den norske gullgrossisten optimistisk med tanke på framtidig suksess på skiskytterstadionet i San Sicario i Cesana:

-  Anlegget er flott, og dette er løyper som passer for meg, de er utfordrende og krevende, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

-  Var tøff nok

Foran dagens sprint i de samme løypene vet hun at det kan bli alt fra en ny nedtur til sesongens andre seier. Liv Grete var forberedt på at årets sesong kunne få et jojopreg etter at de la om treningen foran årets sesong.

-  Fra i høst har vi trent mye hardere enn tidligere. Etter de fire VM-gullene i fjor trengte jeg en ny utfordring, og selv om det ikke har gitt resultater i år, er jeg glad for at jeg var tøff nok til å legge om treningen. I forhold til OL neste vinter tror vi det er lurt. Det er da vi skal få igjen for de økte dosene. Det er ikke bare jeg som har lyst på OL-gull, og da nytter det ikke å ligge på latsida, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.Hun var den store favoritten foran OL i Salt Lake City i 2002. Der endte hun opp med to sølvmedaljer.

For å kunne holde fullt fokus på det sportslige det neste året har hun sørget for at alle avtaler fram til over OL i Torino allerede er unnagjort: Noen måneder etter de fire VM-gullene i fjor forlenget hun avtalen med den franske skifabrikanten Rossignol til ut 2006-sesongen. Liv Grete ler litt av hvordan «forhandlingene» kom i mål.

-  Jeg spurte om det var greit at jeg fikk fortsette hos dem. Det syntes de var helt greit ... Så spanderte de en middag på meg, jeg signerte papirene og dro hjem. Avtalen er bra, men jeg kunne nok ha tjent mer. Forhandlinger er ikke min sterke side, ler Liv Grete.

-  Sluntrer ikke unna

 Trond Kjøll er leid inn som personlig skytetrener i inneværende og neste sesong.

-  Jeg tok selv kontakt med ham. Vi jobbet litt sammen foran forrige OL også, og det fungerte veldig fint. Men han skal ikke være med på alle konkurranser, jeg er ikke avhengig av å ha noen som henger over meg hele tida. Man kan få mye fint ut av noen telefonsamtaler også. Han vet at jeg ikke sluntrer unna det han sier jeg må jobbe med, sier Liv Grete. Smører Jan Erik Bjørn var ønsket av langrennsleiren, men valgte i stedet å fortsette samarbeidet med Liv Grete og hennes ektemann Raphaël ut OL-sesongen. Sist vinter gled ekteparet Poirée fra de fleste i sporet. At han ble med videre, hadde høy prioritet.

-  Han har like lyst til å vinne som oss, og bedre smører får vi ikke tak i. Så enkelt er det, sier Liv Grete. Liv Gretes personlige sponsoravtaler løper også til over OL.

Får følge eget opplegg

Selv om Liv Grete er en del av det norske landslaget, har hun fått aksept for at hun og Raphaël ønsker et mest mulig eget opplegg, spesielt med tanke på datteren Emma (2).

-  Jeg er veldig glad for at landslagsledelsen viser stor forståelse for vårt ønske. Nå kan vi bytte på å bo litt med det norske og franske laget, og litt for oss selv, uten at det fører til noen irritasjon, misunnelse eller misforståelser noen steder. Det er viktig for oss.

SMILER: Liv Grete er trygg på seg selv - tross dårlige resultater.
ROTER: Formen til Liv Grete Skjelbreid Poirée har vært dårlig så langt denne sesongen, men planene for kommende OL-sesong er allerede lagt - og Liv Grete selv tror på et kraftig løft inn mot Torino-OL.