Liv Grete ønsket på langrennslaget

Om Liv Grete Skjelbreid Poirée (31) skulle bestemme seg for å slutte med skiskyting, er hun mer enn velkommen til å prøve seg på langrennslaget.

-  Hun har vist at hun er en stor idrettsutøver og det ville være veldig bra om hun kunne tenke seg å prøve å satse på langrenn. Da må hun i så fall prioritere en av delene, men gjør hun det, er det ikke noe i veien for at hun kan gjøre det veldig bra, sier langrennssjef Bjørnar Håkensmoen til Dagbladet.

Langrennssjefen har selv bestemt seg for å slutte etter sesongen, men mener det er god plass på laget til Skjelbreid Poirée.

Trenger flere

-  Kvinnelangrenn trenger så mange deltakere som mulig, og vi skulle gjerne hatt en bedre tropp i toppen, og det ville være plass til Skjelbreid Poiree.

Flere av de mannlige skiskytterne har uttrykt ønske om å delta i langrennskonkurranser, men fordi de har ønsket å prioritere skiskyting framfor langrenn, har de ikke fått delta.

-  Vi har prøvd å få med flere av de mannlige skiskytterne i to år nå, og lagt det meste til rette for dem. Tilrettelegging for Skjelbreid Poiree kunne sikkert Åge Skinstad (den nye langrennssjefen red anm.) gjøre noe med, forklarer Håkensmoen.

Landslagstrener Egil Kristiansen er ikke ikke like overbevist. Han mener Skjelbreid Poiree har en god del å bevise for å få plass på laget.

-  Jeg har forstått det sånn at hun ikke vil prøve langrenn, men om hun vil prøve seg er det bare bra. Hun må prestere bra og gå gjennom laguttak som alle andre for å bli en del av landslaget, sier Kristiansen.

 BØRSA PÅ VEGGEN:  Toppen i norsk kvinnelangrenn må styrkes. Liv Grete Skjelbreid Poirée kan bidra til det, hvis hun henger børsa på veggen. Foto: Scanpix
BØRSA PÅ VEGGEN: Toppen i norsk kvinnelangrenn må styrkes. Liv Grete Skjelbreid Poirée kan bidra til det, hvis hun henger børsa på veggen. Foto: Scanpix Vis mer

Mindre tid

Skjelbreid Poiree har prøvd seg i sporet uten rifle før, og hvis hun skulle bestemme seg for å legge rifla på hylla, vil hun få muligheten i langrenn, hvis hun vil.

-  Det er vanskelig å si om hun er bra nok, og hun har litt å bevise i sporet før hun er god nok, mener langrennstreneren.

Norges skiskytterdronning har uttrykt at hun har dårlig samvittighet ovenfor sin tre år gamle datter fordi hun reiser så mye. Ønsket om mer tid med familien er en av grunnene til at hun vil legge opp på landslaget.

-  Langrenn tar kanskje litt mindre tid, og man er ikke borte i så lange perioder av gangen. Treningsmengden er nok ganske lik, langrennsløpere er ikke akkurat late. Hun kunne jo også konsentrere seg om en disiplin, for eksempel skøyting, noe som naturligvis ville bety mindre reising, sier Håkensmoen.

Profil

Selv om sesongen har vært en opptur for Skjelbreid, vurderer hun likevel altså å slutte når sesongen er over.


-  I år og i fjor har vært som natt og dag. Jeg tenkte mange ganger på å gi meg i fjor, men i år har jeg hatt det utrolig spennende, og følt framgang hele veien. Jeg kommer til å bruke tida framover til rennene i Holmenkollen 23-26. mars i Oslo på å bestemme meg, sa hun til Dagbladet.no under OL.

Skiskyttertrener Kjetil Sæter har heller ikke bestemt seg om han kommer til å fortsette, men han håper uansett at Skjelbreid Poiree velger å fortsette med skiskyting.


-  Hun er profilen i norsk kvinneskiskyting og har vært det i mange år, så uansett hva jeg gjør, håper jeg hun fortsetter, sier Sæter.

NY DAMESJEF: Egil Kristiansen